Eu am 2 broaste testoase de 3 ani si jumatate, au crescut mari, asta fiind un semn ca le merge bine. Au termostat, pentru ca apa trebuie sa fie in jur de 26 de grade, altfel, intra in hibernare si nu mai mananca.Nu am purificator de apa, asa ca le schimb apa zilnic, altfel miroase. Hrana ma costa acum, ca sunt mai mari, in jur de 50 RON pe luna.
Acum cativa ani aveam o broasca si o tineam intr-un acvariu, cu un neon deasupra si o piatra, sa mai iasa la plaja din cand in cand...Am dat-o dupa vreun an si persoana cred ca o mai are si acum, au trecut vreo 3 ani. nu e pretentioasa, insa chiar daca e mica sa nu o pui langa pesti nesupravegheata. cand pestii se culcau... ii vana : )
Eu am broaste testoase 5. Dintre care doar doua le-am cumparat eu. cele doua le tin acum in baie in timpul iernii si cum sunt mici si fragile au intrat imediat in hibernare, iar vara le tineam sub razele soarelui in curte.am si pisici si caini dar niciodata nu s-au atins de ele. mancarea o cumperi de la magazin si cele mici mananca putin, iar in timpul iernii deloc. E foarte usor.ca si cand nu le-ai avea.deci nu le trebuie purificator si incalzitor.acum e iarna si trebuie sa hiberneze si nu pot doar daca apa este destul de rece incat sa adoarma. daca apa este calda nu mai dorm.deci eu iti spun sa le tii pe hol, in baie, in beci.doar afara nu. E foarte usor, daca mai ai nevoie de ceva intreaba-ma ca iti spun orice ca si eu am::*:*:*
Iti raspund aici ca nu stiu din ce cauza dar nu merge sa trimit mesaje. poti sa pui o lampa dar nu stiu daca e necesar sa folosesti.broastele acum trebuie sa hiberneze iar tu daca le incalzesti apa atunci nu mai dorm.eu zic sa le pui intr-o camera (atat sa nu fie afara) si nu prea cred ca e bine ca o deranjeaza lumina dupa aia(asta daca ii pui lampa). o lasi asa pana la sfarsitul iernii(pana cand incepe si temperatura sa creasca) si apoi cand iese soarele o scoti afara. si apropo ele se mai lasa si libere asa ca intereseaza-te cand o cumperi daca e de apa sau e si de apa si terestr ca ele mai au nevoie sa si iese din apa(vara).
Am si eu 3 broaste testoase, le tin in baie dar vreau sa scap de ele ca nu pot sta linistit in baie ca se uita la mine cand sunt pe w.c. si ma streseaza deci... cine le vrea dati-mi add la idu de mess yry_yrynel45 sau 0785.617.849
Dau spre adoptie 2 broscute testoase de Florida, de 4-5 ani, femela si mascul, ingrijite, nesperioase,+acvariu de 150l, cu filtru, pret 50 tot.astept rasp la anca_simona85@yahoo.com
Le mai ai? sunt pui?
E inregula sa-ti iei o testoasa mica.La inceput poate ca va face ''figuri'' la mancare, dar incet se acomodeaza -trebuie doar rabdare.nu trebuie neaparat sa arunci banii pe incalzitor si acelea, doar sa-i schimi apa regulat la 1-2 zile si sa-i oferi multa dragoste.In legatura cu moartea ei, se va intampla cam peste 4-5 ani, din proprie experienta(asta e varsta vulnerabila la testoase, dar daca trec de ea vor creste foarte repede si mai in siguranta), dar daca ai noroc va trai mult mai mult
Si eu am avut o broasca testoasa.Aceasta putea muri doar dupa o saptamana pentru ca nu avea nimic in afara de un acvariu si mancare.Am cumparat un acvariu mai mare un incalzitor si un mascul.Te sfatuiesc ca daca vrei o broscuta testoasa mai bine sa iti cumperi doua, pentru ca daca ai numai una e singurica, nu mananca si iti va muri repede. Sper sa te ajute sfaturile mele.Si apropo, sa nu fie apa rece niciodata pentru ca ii trebuie caldura, daca nu ai incalzitor pune des apa calda.
Nu,nu va muri apa se schimba odata la 2 zile si de doua ori pe zi se pune 50 de gr. din mancare speciala pentru broaste testoase. Daca vreti sa va cumparati o broasca testoasa sper sa va fie de folos informatiile mele!
Am 4 broaste testoase de 2 ani si le dau cateva rame la sptamana sau doua iar iarna pun cate una in galeata cu apa si o bag in beci.