| Niiimeni a întrebat:

Aş vrea să-mi cumpăr primul meu DSLR însă nu ştiu ce să aleg între Nikon 5100d şi Canon 600d. Am citit tot felul de articole şi la un moment dat eram convinsă că trebuie să iau Nikon-ul deoarece sunt o începătoare.
Acum câteva ore am citit comentariile altui articol şi am văzut că mulţi apreciau Canon-ul.
Am strâns banii, şi mi-am convins familia cu greu să accepte acest lucru. Aşa că vreau să dau banii pe ceva BUN.
Sper să primesc sfaturi de la cei care chiar se află în temă...
Mulţumesc pentru timpul acordat. big grin

Răspuns Câştigător
| TheSmith a răspuns:

Clar pentru primul DSLR iti recomand cu caldura nikon..Nikonul e mai simplu de utilizat de catre incepatori. in rest ambele fac acelasi lucru. Ce faci cu Canonul poti face si cu Nikonul, difera doar modul de utilizare, accesul la setari etc.Nikon D5100 este o alegere mai buna pentru cei aflati la inceput de drum. Modul "Auto" al lui Canon 600D poate fi derutant pentru incepatori… Succes!

| SmokeyEye a răspuns (pentru TheSmith):

Ce ii recomanzi pentru al 2 lea dslr?
Nikonul e ok si pentru prosti, de aia e mai preferat? Da, isi face treaba pe auto, ca e facut de oameni destepti, care s-au gandit si la aia mai putin destepti care il cumpara pentru ca le permite buzunarul, nu pentru ca isi doresc sa faca fotografii /a se citi arta. ( folosind functia M- sa faci tu fotografia, nu aparatul).
Le recomand la toti care vor sa arunce cu bani doar ca sa aiba poze faine pe facebook: Nikon 1, sau platiti pe cineva sa va faca poze.
Ai fost si tu incepator, ai pus mana pe un Canon si te-ai speriat? Derutat? Inseamna ca nu stii in ce consta admiterea la UAD, foto-video. ( ai 3 min sa setezi un aparat foto, random- orice model de care poate nu ai auzit- si sa faci o fotografie, dintr-o singura incercare). Crezi ca te-ai descurca? sau te-ai ruga sa iti pice pe mana un Nikon cu functie auto, poate si auto focus.
Succes!

6 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| PedoBarbie a răspuns:

Dar nehotărât mai eşti, domnule.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Nikon e mult mai practic si are o mult mai buna acuratete a imaginii.Am un,, 3700,, de 13 ani si nu m-a dezamagit.

| SmokeyEye a răspuns:

Nu pui litera dupa numar,la Nikon! Daca ai facut asta,inseamna ca esti mai familiarizat cu Canon, ceea ce e rau.
Nikon deoarece esti incepatoare? Iar cand vei fi experta il arunci la gunoi si treci pe Canon? Nu prea cred, nu cunosc fotografi care sa isi schimbe firma aparatului,poate doar de la Sony la Nikon, pentru ca sunt dezamagiti.
Pt poze in studio ia-ti Canon
pentru poze afara ia-ti Nikon ( sunt superbe culorile)
Pt petreceri, poze spontane, evenimente, Nikon!

| Niiimeni explică (pentru SmokeyEye):

Nikon d5100*; 3