anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

as vrea sa va cer parerea. Sunt in clasa a 11 a si ar cam trebui sa stiu deja la ce facultate sa dau, majoritatea colegilor mei deja stiu la ce dau, dar eu inca nu stiu la ce sa dau. In primul rand, sunt pe profil de stiinte ale naturii dar sunt total paralela cu matematica fizica si chimia asa ca nu prea stiu de ce sunt aici..in fine as vrea sa dau la o facultate ce nu include matematica adica sincer vreau doar sa scap de mate chimie si fizica. Ma gandeam la drept sau la limbi straine dar la amandoua am primit de la persoanele apropiate doar vorbe de rau ca nu o sa reusesc sau ca nu o sa ies nimic sau ca nu se mai cauta adica tot felul de scuze sa nu dau la ele. Si sincer ma sperie asta, nu stiu unde sa dau. Ma mai gandisem la jurnalism dar iarasi si din acesta doar daca ai noroc sau ceva de genu o sa reusesti sa ai un salariu bun. Asa ca daca stiti alte profile la facultati va rog sa imi spuneti sau alte servicii ca sa pot sa imi fac si eu o idee.

3 răspunsuri:
| Teo29 a răspuns:

Salut

| Teo29 a răspuns:

Salut, in opinia mea inca mai ai timp sa te gandesti ce vrei sa faci in viata. Poate te orientezi spre medicina sau, spre un domeniu fata de care simti inclinatie. Daca esti buna in ce faci si iti si place, gandeste te initial daca ai putea face acel lucru gratuit si tot sa te multumeasca. Nu te gandi la bani, ci la vocatia ta, daca nu o gasesti cauta un consilier al scolii sau altul sa te indrume fata de abilitatile tale. Mai este folositor, de ex, daca vrei spre drept sa mergi la un proces, sa vezi cum e atomosfera, mai ales in sfera penala. Sau sa mergi in spital sa observi cateva minute ce fac doctorii, asistentele sa vezi cum ti se pare. Vei simti o atractie si o simpatie pentru ceva pe viitor. Succes! Fa ce simti ca iti place, ca te multumeste, nu ce zic altii sau ce job-uri crezi ca sunt platite bine, pentru ca daca nu iti place ceva nu excelezi iar asa nu esti platita bine! happy

| paula369 a răspuns:

Te sfatuiesc sa alegi ceea ce iti place tie si nu ceea ce zic altii. E bine ca stii materiile care iti plac. Ia la fiecare facultate, formatiune etc, orarul si arunca o privire peste el. Ai putea sa iti faci o imagine buna despre fiecare in parte. Citeste pe site-urile universitatilor acum ca este Internet, pentru generatia noastra e mult mai usor. Daca alegi o facultate, alege ceva calumea gen Bucuresti, Cluj, Timisoara sau strainatatea (renumele e important). Ceva de care sa fii multumita si nu o umplutura gen Spiru Haret sau Vatra Romaneasca. Ar fii bine sa incepi de acum sa te interesezi de strainatate daca acolo vrei sa dai; daca doresti in Romania, ar fi okey sa te interesezi de admitere si sa incepi pregatirile in clasa a 12a. Unele te iau dupa note si bacul, altele au admitere, alte facultati te iau dupa dosar etc. Trebuie sa gasesti pe site-uri astea daca nu, suni si intrebi. Iti doresc succes in cautare! :-)