| Achimioana a întrebat:

As vrea sa va pun o intrebare daca imi poate raspunde cineva. Am fost bolnava luna trecuta in septembire din data de 3 pana 8 acum suntem in octombrie în 15 si nu mi-a venit. Am facut sex neprotejat dar nu a lasat inauntru, nu stiu imi puteti da un raspuns? As vrea sa stiu, mi-am facut un test dar mi-a iesit negativ.

1 răspuns:
| SkyPilot a răspuns:

Poti ramane in anumite conditii si daca nu a terminat in tine.
Ca sa putem evalua situatia am fi avut nevoie de niste date. Presupun ca "bolnava luna trecuta in septembire din data de 3 pana 8" se refera la menstruatie. Ar fi trebuit sa stim care e lungimea medie a ciclului tau si cand ati avut partida de sex neprotejat.
Merge si fara aceste date. Daca ai o intarziere mai mare de 7 zile, poti sa faci testul de sarcina. Inainte de 7 zile de intarziere testul nu are nicio valoare. Daca dupa mai mult de 7 zile de intarziere l-ai facut si a iesit negativ, repeta-l dupa cateva zile (sa zicem 5). Daca e tot negativ, probabil ca nu esti gravida iar intarzierea se datoreaza unei dereglari hormonale. Daca intarzie 15 zile ar fi bine sa vezi un ginecolog, poti avea alta problema.