E decizia ta cand iti pierzi virginitatea, nu a mamei tale, am cunostinte care sunt pocaiti la crestini dupa evanghelie si baptisti, care iau mult mai in serios credinta decat noi ortodocsii, si chiar si acolo multe fete nu mai erau virgine in ziua nuntii.
" Anonima181991999kkkk: mama...mi-a zis ca nu... pune popa nu știu ce pe cap dacă nu ești virgină"
deh, te-a păcălit nițel, de unde și cu ce să scaneze popa fiecare individ să constate dacă e păcătos sau nu
In secolul actual virginitatea din punct de vedere religios nu prea mai are relevanta deloc.Iar din punct de vedere medical nici macar nu exista la majoritatea.Himenul fetelor este deja perforat, altfel nu ar avea pe unde iesi scurgerile vaginale.Suntem totusi in 2024, what the heck... Poate reusesti sa o lamuresti si pe mama ta.Sexul pana la casatorie nu ar trebui sa fie conditionat numai asa ca sa le demonstrezi nu stiu ce parintelui plus unor femei batrane. Daca tu doresti asta, ok. Daca altii te preseaza inutil, nu-i ok.Dar vezi ca nici sa faci sex iresponsabil nu-i ok.
Fara suparare, insa:
1.E normal sa fi curata sufleteste si trupeste pana la casatorie, ca ca esti de relegie x sau y ca este din nu stiu ce tara, asta e normalul! Si crestinii ortodoxi din ce stiu cam asta promoveaza.
2.Mama ta stie ceva din experienta! si sti cum se spune? :
Prostul nu asculta de sfaturi si indrumari si nu aplica cele zise
Omul normal le asculta dar vrea totusi sa incerce
Iar desteptul asculta, intelege si invata din greseliile altora sau de intuitia altora mai intelepti.
Iar un baiat de te repecta vrea o fata inteligenta, tu alegi cum vrei sa fi tratata.Altele saracele nu au avut cine sa le spuna dar intuitia voastra feminina e mai puternica si intelegi mai bine ca un baiat sa fim seriosi.
3.Nu iti puneai aici oful daca barbatii erau baarbati(responsabili si integrii) si femeiile erau femei( sufletiste si pregatite de sacrificiu), dar inteleg ca e greu, dar asta e lumea, trebuie uneori sa te protejezi si sa fi atenta la sufletul tau.Tu esti baza familiei (sufleteste) daca nu esti tu pura pana la casatorie, atunci cine? Cine va aduce bucurie in relatia voastra, in familia voastra? Cine va educa copii? Mama, asa cum te-a educat si pe tine frumos.Si tonul realatiei e dat de iubitul tau, vezi care e directia voastra in paralel cu ce zice mama ta? Orice ar zice un baiat, daca nu te vrea curata, nu te vrea pentru tine in sine ci pentru trup iar tu vei trai intr-o iluzie cine stie poate nu va mai gasi una mai frumoasa. Daca ai de abia 17 ani el probabil cu cativa ani in plus inca poti sa il schimbi, iar de te iubeste va face schimbari adevarate.
4.De discutia asta vorbesc si psihologi si duhovnici raspunsul lor este mai complet, eu ti am zis, pentru ca si eu caut de ma plictisesc o fata curata care sa nu fi avut relatie dar fete sub 20 de ani la nivelul normal, deja pare ca fata aia e mai rara ca diamantul
Succes! Si sa stii ca ai o mama de iti vrea binele, mai vorbeste cu ea mai analizeaza cum ar trebui sa arate o relatie normala, cum trebuie sa fi tu si modeleaza in inima ta si in viitorul tau. Pune-i intrebari. De ce, cum, mai cauta definitii ale unor concepte sanatoase...