| NoNamesLeft a întrebat:

Asta e prima mea întrebare pe acest site. Nu știam unde să postez asta și e puțin stânjenitor să îmi expun problema, dar... Să trec la subiect.

Nu mai reușesc să învăț. Sunt în clasa a zecea și sunt o elevă conștiincioasă. Încă din clasa a noua, profesorii și colegii m-au remarcat ca fiind o persoană cu înclinație foarte mare pentru științele exacte și care prinde informatia extrem de ușor (sunt profil matematica-informatica) și chiar așa și era. Știința este pasiunea mea, dar în ultima perioadă, și una destul de lungă după parerea mea (aproape cinci luni de când am avut parte de o despărțire care m-a afectat foarte mult, peste care nici acum nu am trecut și nici nu cred că voi trece din moment ce sunt nevoita să îl văd zilnic ore întregi), învățatul a devenit un lucru destul de dificil pentru mine, iar acest lucru mă neliniștește deoarece obișnuiam să mă refugiez în studiu pentru a alunga starea de melancolie (pe care o am si acum) și pentru a-mi utiliza timpul și energia într-un mod productiv. Memorez mult mai greu, mă blochez la calcule (în special când trebuie să rezolv la tablă), o singură pagină de caiet A5 mi se pare imposibil de învățat și nu mă pot concentra. Sunt elevă la un colegiu de prestigiu și îmi este teamă că dacă starea va persista, îmi va afeca foarte grav situația școală. Poate că va suna dramatic, dar a devenit un chin să mai merg la ore. Nu știu ce aș putea să mai fac... S-a mai simțit cineva astfel? Este chiar atât de grav?

Răspuns Apreciat de Editori
| CosminCD a răspuns:

Salut! Doar tu esti cea care poti face diferenta. Nu e usor, intr-adevar, insa gandeste-te ca, pur si simplu, ai avut parte de o experienta si gata. Esti in clasa a 10-a, ai de invatat, scopul tau trebuie sa fie dezvoltarea ta personala, scoala, nu te lasa influentata de iubiri si despartiri fara rost. Incearca sa lasi lucrul acesta deoparte si sa traiesti prezentul, privind spre viitor. Chiar daca-l vezi ore intregi la scoala, relatia ta apropiata cu el s-a dus, gata. Acum, fiecare isi vede de viata lui. Te inteleg ca e greu, dar trebuie sa lupti contra emotiilor acestea. Ai nevoie ca obiectivul tau principal (dezvoltarea ta personala) sa fie bine inteles de tine. Cand inveti, concentreaza-te la lectia respectiva, fara sa iti zboare mintea in alta parte. Trebuie sa-ti propui sa faci lucrul acesta. Intrucat atarna de mine, iti doresc succes!

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Al naibii iubirile astea inainte de 18 ani te lasa fara casa fara masa. Si de nu reusesti sa inveti vei ramane un muncitor de clasa joasa

| Rd79 a răspuns (pentru mgtow):

Da, adevarul e ca in mod amgic, dupa 18 ani, despartirile nu te mai afecteaza de loc, si iti poti vedea de viata ta orice ai face.

| Rd79 a răspuns:

Nu prea ai ce sa faci, si eu m-am confruntat cu probleme similare dupa unele despartiri, Ai multi prieteni, sau esti mai retrasa?

| mgtow a răspuns (pentru Rd79):

Mai nou nici relatii nu mai vezi asa mult printre oameni

| Andreeush a răspuns:

Nu moare nimeni din cauza unei despărțiri, nu te mai gândi la ce a fost dacă vrei să îți meargă bine.
Timpul le rezolvă pe toate.