| AnielAn a întrebat:

Buna, astazi am fost forata de catre colegii mei sa ple de la 2 ore. Eu nu am vrut sa plec pentru ca nu vreau absente deoarece as vrea sa ma transfer si unde ma transfer mi-au cerut sa nu am absente (bine, ma gandesc ca sa nu am prea multe pentru ca deja am 3 ) dar vreau sa raman doar cu astea 3 si acum probabil 4 pentru ca din cate am inteles la una din materii nu a pus absenti dar la cealalta a pus pentru ca tot timpul pune chiar si cand pleaca toti. Problema e ca astazi colegii mi-au luat geanta si geaca si nu m-au lasat in pace pana nu am plecat, ba mai mult toata lumea s-a luat de mine si a inceput chiar sa urle doar ca sa plec si pe langa asta mai erau vreo 2 -3 fete care nu au vrut sa plece si m-au si mintit ca ele se incuie in clasa dar am aflat dupa ca nu a fost adevarat. Macar daca plecam toata clasa. Dar ceea ce ma enerveaza cel mai tare e ca toti urlau la mine in ultimul hal si lor nu le zicea nimeni nimic. Oare de ce? De ce mi se intampla toate astea numai mie? Cum sa fac sa fie alt fel relatia mea cu restul din clasa si sa ma inteleaga daca nu vreau sa plec asa cum fac si cu alte persoane?

Răspuns Câştigător
| Ara997 a răspuns:

Discuta cu dirigintele si spune ce s-a intamplat, nu are nimeni voie sa faca presiuni pe tine si sa-ti conditioneze integrarea in colectiv, facandu te partas la derapaje de genu.
nu e un capat de tara 3. 4 absente. nu spune la scoala, la colegi sau profi ca vrei sa te transferi dar se pare ca e o clasa scapata de sub control si ai luat o decizie buna in ac. sens.
in foaia matricola nu se trece decat situatia scolara nu si absentele.
astea conteaza doar la raportarile lunare catre inspectorat dar nu sunt nominale.
la transfer conteaza NUMAI media semestrului 1!
deci invata, trage tare sa ai medie mare si. zboara frate din colectivul ala.

| AnielAn explică (pentru Ara997):

Multumesc mult! Chiar e un sfat bun!

4 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Daca vrei sa te integrezi intr-un colectiv, trebuie sa accepti uneori deciziile acelui colectiv. Chiar daca uneori ai de suferit. Bineinteles, nu fara a-ti exprima dezacordul.

| AnielAn explică (pentru regis):

Sunt de acord cu tine. Dar nu si in cazul in care vreau sa realizez ceva ( cum ar fi transferul) si daca se mai continua asa vor fi si absentele multe si nu voi mai putea. Aceste lucruri le accept dar nu si atunci cand imi sunt afectate planurile de viitor

| TanteMarianne a răspuns:

Vorbeste cu diriga si profesorii.o sa inteleaga si o sa te sprijine.