Mama ta este o fire destul de temperamentală. Probabil a simțit ca și când ai făcut-o de râs de față cu ai ei onorați musafiri. Nu a reacționat deloc ok, dar nu trebuie să pui la suflet.
E mama ta și te iubește deși uneori are astfel de reacții.
Tot ce poți să faci e să te îmbărbătezi singură și să treci peste. Poate ție pe moment nu ți se pare, dar nu e o situație gravă.
Gândește-te că unii copii sunt abuzați zilnic de către părinți. Atât fizic cât și sexual.
Deci încearcă să îți controlezi emoțiile și nu te mai gândi la asta. Într-un final mama ta își va cere scuze, când își va reveni.
Poate nu direct, prin cuvinte, dar prin acțiuni. Ca orice altă mamă.
Banuiesc ca te-ai calmat suficient cat sa analizezi situatia "la rece" si sa-ti identifici parte din propriile tale greseli :
* " eu am pus desenul in fata barbatului" ( afirmi tu!).Pe masa si in fata barbatului-musafirul familiei, era singurul loc din casa unde putea fi asezat desenul? Recunoaste, fata de tine insati, care este adevaratul scop al asezarii "'strategice" a desenului ---doreai sau nu sa-ti fie laudata lucrarea?
*" am aruncat desenul eram cu spatele si l.am nimerit"(spui tu!). Este sau nu reprobabil gestul tau de "a arunca"?
p.s
* Scuza ta, cum ca "eram cu spatele", nu sta in picioare ---fii sincera cu tine insati! Iar, pentru gestul reprobabil de "a arunca" ai fost, pe buna dreptate, certata!
* Parintii au obligatia sa-si educe proprii copii--- nicidecum sa educe un musafir in casa lor!