| Ilinca2005mau a întrebat:

Bună!
Azi voi pune mai multe întrebări legat de subiecte asemănătoare, așa că îmi cer scuze dacă o să vă bat la cap pe unii.
M-am gândit de-a lungul anilor la diverse facultăți pe care le pot urma (sunt în clasa a X-a) și am de gând să fac două, a doua varianta nefiind încă stabila. Prin urmare, mă gândesc că poate este menit să urmez o facultate care are de-a face cu naturalistica (mă interesează în mod vădit ornitologia, botanica, zoologia) din București dar care nu ar avea complexitatea materiei de chimie, fizică și matematica. M-am gândit la facultatea de agricultura, de ecologie, de biologie, de zootehnie dar nu știu mai nimic cât să iau una dintre aceste variante în mod serios. Vă rog să mă înștiințați daca știți ceva concret în varietate! Și salariul e un factor important happy

5 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Tu la ce profil esti acum? Nu se poate sa faci niciuna din cele mentionate fara sa scapi de mate, chimie si asa mai departe.Gasesti programa universitara pe siteurile institutiilor respective, cu materiile, brief-ul pentru fiecare, numarul de credite etc.E foarte bine ca doresti sa te gandesti din timp, insa eu cred ca iti pui problema in mod total gresit.O singura facultate aleasa corect ti-e mai mult decat suficient, stiind ca urmeaza sa profesezi, iti place, ai oportunitati de cariera destule si viitorul suna bine.De ce doua? Daca la prima ai sansa sa intri la buget, a doua va fi cu taxa, stii asta, nu? In fiecare an se organizeaza targuri pentru facultati, asa cum sunt si pentru licee.In clasa a XII-a poti participa la ele si intrebi cum sta treaba, vor fi acolo studenti reprezentanti care sa iti raspunda la nelamuriri.Dar pana atunci mai este, nu te stresa inca de pe acum. laughing

| Ilinca2005mau explică (pentru dullcat):

Îți mulțumesc mult pentru acest răspuns!
Da, într-adevăr sunt și eu de părere că trebuie să fac una și calitativă, și prima așa va face, dar sunt două interese care mă preocupă și sunt ușor opuse (ca materie de studiu), una dintre acestea fiind studiile naturii. Îți mulțumesc din nou pentru timpul investit în răspunsul tău! ♥️

| dullcat a răspuns (pentru Ilinca2005mau):

In regula atunci, numai bine! Cu drag!

| Nonameagain a răspuns:

Vrei doua facultati dar... fara sa inveti nimic?
Care e prima varianta. Alege ceva apropiat ca sa-ti fie mai usor la examene.

| Ilinca2005mau explică (pentru Nonameagain):

Înțeleg îngrijorarea ta dar e întocmai opusul: să învăț cat mai mult. Problema e că dacă nu mă descurc din start la ceva, cel mai probabil în loc să mă ridic, mă voi impotmoli. Îți mulțumesc pentru răspuns!