Doamne, nu imi vine sa cred ce citesc, si eu trec prin ceva asemanator dar sunt baiat eu mai suport, dar tu ca fata esti foarte puternica, ai putut sa ramai cu capul pe umeri pana acum, am stat nopti intregi nedorminte si pot spune ca am stat cu saptamanile gandindu-ma la o rezolvare, am ajuns la concluzia ca un alcoolic nu se va schimba niciodata oricat ar zice ca se va schimba, la bautura vorbeste numai prostii, e inutil sa te contrazici cu el sa-i spui ca nu e bine dar asta sigur o sti si tu foarte bine, singura solutie e sa il lasi singur, daca te-as fi cunoscut eu personal as fi actionat sa te scot din casa aia cat mai repede, trebuie sa fie o ruda ceva unde sa puteti sta, macar temporar, tatal tau nu se va vindeca de patima bauturii, alcoolicii care isi chinuie familie cum e si in cazul meu si al tau trebuie sa ramana singuri, sa fie abandonati ca niste caini ca dupa sa isi planga de mila dandu-si seama ce au pierdut, deci in mare asta e sfatul meu, pleaca cat mai repede de acolo.
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Buna Riri, este ora 8:22 dimineata, m-am trezit la 05:00 si nu am avut somn, pot sa iti spun ca stiu starile prin care treci doar ca nu am trecut exact prin ceea ce treci tu si acum sa iti raspund si la intrebarea ta " de ce? ".
Pai iti este frica de toate acestea pentru ca tu de mica ai fost penalizata pentru orice greseala si ai fost batuta, nu ti-a fost aplicata o palma ca sa stii, a intrat frica in tine si ti-a scazut stima de sine si increderea, am o prietena care este in cazul tau, dar reusesc sa comunic cu ea si sa o linistesc pentru ca atunci cand te enervezi nu gandesti lucid, daca ai incerca sa ignori totu' si asta ma refer la tatal tau sau de la ce se parinde subiectul de cearta si ai sta sa judeci calm si rational o sa vezi ca o sa te temperezi si prinzi incredere, acum ai cazut intr-o latura proasta unde te tot adancesti incearca sa iti calci putin pe FRICA din capu' tau si oricare alt sentiment care te-ar putea trage in jos, am trecut si eu prin momente proaste desi suntem 5 in familie, nu m-am dus la niciunul din ei sa le spun ca am o problema, am incercat sa fac totu' singur si am trecut prin niste momente proaste si penibile, dar le-am descoperit singur si acum incerc sa nu cad niciodata in extrema cealalta cand patesc ceva rau ascult muzica ( https://www.youtube.com/watch?v=o3SqUUoJjW8 ) este singura mea scapare, iar daca cineva ma intreaba ce am... nu ii spun dabea dupa 2-3 zile si imi spun mereu " Lasa ca o iau de la capat si sa fie bine ". Asta trebuie sa faci si tu gasesteti o persoana de incredere una sau doua care sa te pot ajuta, pentru ca este foarte greu sa reusesti singura asta numai daca ai ambitie si curaj, eu unul cred in tine ca ai acolo un pic de ambitie si curaj si ai putea sa il dezvolti ca sa poti deveni o fata puternica si sa incerci sa iti schimbi viata, daca stai bine sa te gandesti asta ar putea fi povestea vieti tale pe care ai putea sa o povestesti copiilor tai. Il intrebam pe tata " De ce ai vrut tu 3 copii? " eu fiind cel mai mic si imi zicea mereu " Sa iti intre bine in cap, daca Dumnezeu nu avea niciun plan cu tine nu te nasteai! " Deci sa nu te gandesti ca nu ai niciun scop ai un scop si acela de a lupta! Eu unul cred in tine ca poti sa schimbi asta asa ca trebuie sa incepi sa crezi si tu! Sper ca te-am ajutat si sa aud numai de bine! :D
Buna! Doamne, deci nu pot sa inteleg si cred ca nimeni nu poate intelege ce simti tu pana nu trece prin ce ai trecut tu. Vreau sa-ti spun ca te admir si te respect pentru taria pe care ai avut-o, pentru puterea ta de a suporta acele chinuri, pentru faptul ca in ciuda tuturor scandalurilor de acasa tu incercai sa ascunzi toate astea in spatele unui zambet fals cand erai cu prietenii. Uneori nu pot gasi raspuns la o intrebare: De ce persoanelor cu suflet de inger le este dat sa traiasca asa? Esti majora sau ma insel? In fine, nu conteaza.Eu zic sa te duci la politie, sa povestesti absolut tot ce se intampla.Ia-o pe mama ta si mutati-va.Luati-o de la zero.Incet,incet poate situatia se va mai imbunatati. Daca politia te va intelege, vor aparea persoane care te vor sustine, sunt sigura.Nu ai niciun motiv pentru care sa mai ramai in acea casa, fa acum un pas in fata, incepe acum o noua viata chiar daca-ti va fi greu, te va durea inima, chiar daca crezi ca nu ai nici o sansa..incearca! Nu te lasa dominata de toate situatiile grele, daca pana acum ai indurat atatea acum trebuie sa zici stop! Nu meriti asa ceva! Imi pare foarte rau pentru ceea ce ti s-a intamplat. M-as bucura enorm daca mi-ai mai trimite cate un mesaj pe privat, mai putem vorbi, te pot asculta.Gaseste-ti un prieten bun, un prieten pe care-l cunosti de mult, sa-ti fie alaturi, sa te consoleze oarecum. Of.Toate cele bune iti doresc si sa treci cu bine peste aceste momente chinuitoare! Ai grija de tine :*.
Imi pare extrem de rau pentru momentele groaznice din viata ta, eu nu stiu cum ai suportat toti anii astia, daca eram in locul tau cred ca ma omoram ..sau fugeam in alt oras orice, iti spun sincer cand am citit asta pur si simplu imi dadeau lacrimire, nici nu vreau sa ma gandesc cum te simti in aceste momente, doar tu stii asta si sa stii ca esti o fata puternica care a putut sa treaca peste astfel de faze. Pentru mine viata pe care o ai pot spune ca nu ii viata, nu asa ar fi trebuit sa se comporte parintii tai, ar fi trebuit sa te incurajeze in tot ceea ce faci si cand nu le'ar conveni ceva sa iti explice ce e rau si ce e bine sa intelegi asta, cu bataia nu rezolvi absolut nimic, doar ca baga frica in tine si gata. chiar nu mai am cuvinte, mai facut sa raman masca, inca o data imi pare rau pentru viata care ai dus-o si sper sa nu o mai duci de acum inainte. Eu zic sa mergi la politie si sa faci declaratie, sa spui tot tot ce a fost pana acum si spune-le cum face si tatal tau noaptea ..etc, spune-le ca nu mai suporti nici tu nici maicata pentru voi el este un pericol, stiu ca este tatal tau si tii la el dar asa viata nu poti duce. ceva tot trebuie facut. ori te muti de acasa cand implinestii 18 ani ori faci ceea ce ti'am spus eu. Succes pentru asta si iti doresc tot binele din lume! :*