Buna,
De ce ai frica sa ai o relatie? Tocmai ti-ai raspuns, in toata povestea vietii tale. Pentru ca ti-e teama sa nu se repete ceea ce ai patit si tu.
Viata ta de ce e un cosmar? Pentru ca nu tu ai ales-o prea clar constienta.
Ce poti sa faci? Din pacate poate singura solutie ar fi sa pleci undeva departe, la facultate. Si... sa incerci sa nu te mai intorci.
Trebuie mers la un avocat si discutat cum ai putea sa obtii un ordin de restrictie pentru tatal tau. Sau sa il internezi la o clinica de dezintoxicare.
Oricum, totusi e poate mai important sa te gandesti cum se poate rezolva, si nu de ce esti in aceasta situatie.
De asemenea ar trebui sa incepi sa intelegi ca sunt doua moduri prin care poti sa lupti: sa fugi sau sa te impotrivesti
Draga Sillver,
E trist sa citesti ce ti s-a intimplat.
Poate ca nu e o consolare, dar trebuie sa stii, sa nu confunzi "viata" cu ceeace un individ iresponsabil face in familia ta.
Mai ai putin si vei pleca de acasa. Viata te va primi bine si iti va oferi incomparabil mai mult decit va ofera bataile si toporul.
Acest om ar trebui pus la punct. Aici NU mai incape vorba de iubire. Exista si legi pentru asta.
Pentru binele tuturor mama ta ar trebui sa divorteze imediat si, mai ales sa rupa orice contact. Chiar daca riscurile sint o situatie precara material, nu e de ales.
Pentru tatal tau nu se mai poate face nimic. Dupa descrierea ta, e bolnav mintal si nu se va opri niciodata pina nu va distruge. Nu te lua dupa eventualele lui remuscari cind e treaz. Are centrul empatiei distrus si din cauza asta actioneaza ca o fiara.
Plecati din calea lui cit mai e vreme.
Nu stiu ce sa zic. E foarte complicat la tine.
Probabil ca ar fi mai usor daca parintii tai ar divorta, probabil ca nu.
Nu ai mentionat ca daca ar divorta, ati avea unde sa stati (tu si cu mama ta) sau daca ati sta la bunici (sa zicem), nu stiu daca tatal tau nu ar ajunge la un gest necugetat.
Nu stiu ce e cel mai bine pentru tine.