| DeeDee_4511 a întrebat:

Care dintre voi obisnuieste sa participe la olimpiada de limba romana si sa ajunga la faza nationala? Sunt clasa a9-a, la profilul mate-info intensiv engleza, dar intotdeauna am fost pasionata de limba romana. In clasele 5-7 am participat in fiecare an la olimpiada, dar niciodata nu am reusit sa ajung la faza nationala.(eram foarte aproape de locul 1, la doar cateva sutimi). In clasa a8a am fost doar la faza zonala, fiindca ma pregateam pentru o alta olimpiada, la care am reusit sa ajung la faza nationala. Anul acesta mi-am propus sa merg la olimpiada de limba romana si sa ajung la faza nationala. Intrebarea mea este(pentru cei care ati participat in clasa a9-a si ati luat locuri bune, sau chiar pentru cei din clasele mai mari care reusiti sa ajungeti la nationala, sau sa luati locuri onorabile): cum va pregatiti pentru olimpiada de limba romana? Ce carti cititi?(mie mi-a dat dna profesoara niste carti de critica literara pe care o sa incep sa le citesc in vacanta). Cat timp alocati pregatirii pentru olimpiada pe zi? Obisnuiti sa va luati notite din cartile citite? Lucrati subiecte din anii precedenti? Vreau cat mai multe detalii posibile despre pregatirea pentru olimpiada, va rog. Si daca vreti sa mai tinem legatura, trimiteti-mi ID-urile voastre pe privat. Multumesc mult! Pentru cel mai elaborat raspuns, fundita. happy

1 răspuns:
| PionInJoculVietii a răspuns:

Si eu am fost aproape in fiecare an la romana, dar niciodata nu am ajuns la nationala, insa eram printre primii. La anul imi propun sa ajung la olimpiada si am vorbit deja cu profesoara mea si mi-a dat o culegere "Lucrarile de nota 10". Sunt atat subiectele, cat si lucrarile premiate de la clasa a VII a pana la a XII a, atat etapa nationala cat si internationala. Eu de ea ma folosesc si cred ca o sa ma ajute foarte mult. Asta ti-as recomanda-o si tie.