Am o ruda (prin alianta) care este de origine germana si de religie protestant. La ei, cand sunt mici trebuie sa vina la un fel de scoala de duminica sau ceva de genul pentru a primi o binecuvantare, iar acolo la o varsta frageda, le-a aratat despre avort, ca deja cand femeia ramane insarcinata acela este deja o fiinta si are viata. Acest lucru l-a marcat si nu vrea sa auda despre avort, o considera cea mai mare crima care o poate face cineva.
In opinia mea cred ca acest lucru este foarte benefic, pentru ca copii cand sunt mari (12 - 13 ani) deja nu mai asculta de sfaturi si chestii de genul, asa ca cel mai bine este de mici sa creasca cu aceste "frici" sa le spun asa.
De exemplu cred ca nici un zebzec din generatia mea ori cat ai insista nu v-a baga degetele in priza, in schimb daca ii oferi o "tigare" si insisti, va trage din ea...
Mi se pare un demers benefic, pentru ca sunt de parere ca este extrem de util sa fim informati inca de mici in legatura cu o mare diversitate de subiecte si probleme (intr-un mod accesibil si corespunzator varstei, desigur), astfel incat sa ne putem forma propriile opinii si conceptii in legatura cu acestea. De asemenea, avand formata o imagine de ansamblu in legatura cu o anumita tema ne poate facilita cu mult viitoarele alegeri si decizii.
anonim_4396 întreabă: