| seena8616 a întrebat:

ce masti naturale preparate in casa stiti pentru tenul cu probleme (acnee, pete etc.)?

funda+vot inteligent

Răspuns Câştigător
| paty00 a răspuns:

* Se schimba zilnic prosopul de fata sau se folosesc prosoape de hartie de unica folosinta.
* Se spala tenul, dimineata si seara cu sapun cu sulf.
* Infuzie de trei frati patati, 2-3 cani pe zi. Se pune o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita. Se acopera vasul si se lasa circa 10 minute.
* Comprese cu tinctura de galbenele. Se pun 10 ml de tinctura de galbenele in 100 ml apa fiarta si racita, se inmoaie compresele si se aplica pe zonele afectate.
* Comprese cu infuzie din radacina de brusture. Se pune o lingura maruntita de brusture la 200 de ml apa clocotita, se acopera vasul si se lasa sa stea 15 minute. Se inmoaie cateva comprese sterile in infuzie si se aplica pe zonele afectate.
* Se sterge pielea cu un tampon de vata imbibat in infuzie de busuioc. Se pun 2-3 lingurite de planta maruntita la o cana de apa fierbinte. Se acopera, se lasa 5-10 minute, se strecoara si se foloseste infuzia calda.
* Comprese cu infuzie de musetel sau se vor folosi pliculetele din care s-a preparat infuzia.
* Se tamponeaza cosurile aparute, cu ulei de arbore de ceai sau ulei de cimbru de doua ori pe zi.
* Se beau 2-3 cani pe zi de infuzie de galbenele si trei frati patati in cantitati egale. Se pune o lingurita de amestec de plante la o cana de apa clocotita, se acopera bine vasul in care acestea au fiert si se lasa sa stea circa 10 minute. Se strecoara si se bea infuzia neindulcita.
* Se sterge fata cu un tampon de vata imbibat in suc de varza alba sau se pun cataplasme cu frunze oparite sau inmuiate cu facaletul ori cu ciocanul de snitele.
* Masca cu papaya si smantana. Amestecati bine doua linguri de smantana dulce si doua linguri cu pulpa zdrobita de papaya, pana obtineti o pasta omogena, apoi o intindeti pe piele. Dupa 30 de minute se spala pielea cu apa calda. Stropiti tenul cu apa rece, stergeti prin tamponare si ungeti cu alifie de galbenele sau cu propolis.
* Se sterge pielea afectata cu suc de struguri. Se storc cateva boabe, se inmoaie un tampon de vata in suc si se sterge pielea. Se lasa sa se zvante, apoi se clateste fata cu apa calduta in care s-a adaugat putin bicarbonat de sodiu.
* Se beau 2-3 cani pe zi cu infuzie de musetel. Infuzia se bea neindulcita.
* Se aplica felii de rosii proaspete pe zonele afectate. Dupa 30 de minute se clateste pielea cu apa calda.
* Comprese cu infuzie din conuri de hamei. Se pune o lingura de conuri de hamei la 100 ml apa clocotita, se acopera vasul, se lasa 15 minute, apoi se inmoaie cateva comprese sterile si se aplica pe zonele afectate.
* Masca cu drojdie proaspata, miere si tarate de grau sau faina de orez. Diluati un bob de drojdie in putina apa fiarta si racita, adaugati mierea si tarate sau faina pana obtineti o pasta omogena. Intindeti pe piele, iar dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calduta. Stropiti fata cu apa rece, stergeti prin tamponare si aplicati un unguent cu galbenele sau propolis.

4 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nu este nevoie de o mască specială, seara după ce te-ai demachiat sau te-ai spălat cu un săpun antimicrobian aplici ulei de migdale dulci, hidratează, combate roșeața, coșurile, etc.
Pa, pa.

| Limee a răspuns:

O lingura de miere miere + 3 aspirine pisate.
la mine a mers. :d

| Brunetica a răspuns:

Buna! pentru acnee foloseste argila si dizolvo cu apa de la robinet si te faci 7 zile. da rezultate!

| Deduandreea a răspuns:

Masti pentru tenul uscat

Amesteca doua banane mai verzi cu o lingura de miere si o jumatate de pahar de iaurt si aplica mixtura pe fata pentru 20 de minute pana se usuca. Apoi indeparteaz-o cu apa calduta;
Bate un albus de ou pana se ingroasa si adauga 1 lingurita de miere si una de ulei de floarea-soarelui;
Amesteca o lingurita de unt cu o lingurita de apa si aplica aceasta compozitie pe zonele uscate ale fetei. Lasa sa actioneze vreo 15-20 de minute, dupa care spala fata cu apa rece;
Si pentru ca tenul uscat este predispus mai mult ridurilor decat celelalte tipuri de ten, iata solutia: amesteca o banana pana devine o pasta cremoasa, aplic-o pe fata pentru 15-20 de minute, dupa care indeparteaza masca cu apa calduta urmata de un jet cu apa rece pentru a inchide porii.

Masca cu fructe pentru tenul uscat: striveste cateva capsune si amesteca-le cu smantana proaspata. Aplica pasta pe fata si lasa-o sa actioneze timp de 20-30 de minute.


Masti pentru tenul gras

Curata doua mere si amesteca-le cu o lingura de miere. Lasa sa actioneze 20 de minute dupa care spala fata cu apa din abundenta;
Aplica pe fata o rosie foarte bine coapta, iar dupa 20 de minute o poti indeparta cu apa;
Amesteca doua linguri de tarate cu o lingurita de drojdie, o lingurita de suc de lamaie si o lingura de apa. Maseaza-ti fata cu aceasta pasta in special in zona nasului si a barbiei si evita zona ochilor. Lasa 1-2 minute sa actioneze, dupa care spala cu apa calduta;
Amesteca o jumatate de lamaie cu o jumatate de pahar cu faina de ovaz si un albus de ou batut spuma. Aplica aceasta compozitie pe fata si dupa ce se usuca, indeparteaz-o cu apa calda.


Masti pentru tenul normal

Amesteca o jumatate de pahar cu mustar in 2 linguri de apa, dupa care adauga cateva petale de trandafiri. Aplica aceasta compozitie pe fata pentru o jumatate de ora si indeparteaz-o cu apa din abundenta.
Aplica pe fata o pasta facuta dintr-un fruct de papaya si indeparteaz-o dupa 20 de minute.
Amesteca intr-un pahar cu lapte batut, zeama a doua lamai verzi si aplica aceasta compozitie pe fata pentru o jumatate de ora. Indeparteaz-o cu apa rece.
Fa o pasta dintr-o lamaie verde, o jumatate de portocala si un pahar cu lapte batut. Aplica masca pe fata pentru 20 de minute.
Aplica pe fata o pasta cu banana si capsune pentru a conferi tenului tau prospetime.
Amesteca doi morcovi, un galbenus de ou si un pahar cu lapte. Aplica aceasta mixtura pe fata si las-o sa actioneze 20 de minute.
Inmoaie 10 migdale intr-un pahar cu apa de seara pana dimineata. La cele 10 migdale adauga un pumn de petale de trandafiri si putin camfor. Aplica mixtura pe ten, iar dupa 30 de minute maseaza fata cu mainile ude si indeparteaza pasta cu apa.

Masca tonifianta pentru tenul normal: toaca marunt un castravete mic si amesteca-l cu o jumatate de pahar cu iaurt proaspat. Aplica pasta pe fata pentru 5-10 minute si indeparteaz-o cu apa din abundenta.


Sfaturi utile inainte de aplicarea unei masti:

Curata bine fata cu o lotiune;
Daca ai tenul uscat, aplica un strat de crema hidratanta inainte de a folosi o masca;
Strange-ti bine parul la spate pentru a nu cadea peste fata;
Aplica masca pe toate suprafata fetei, ocolind insa ochii si buzele;
Nu misca deloc fata dupa aplicarea mastii;
Nu folosi produse de machiaj decat dupa 2-3 ore de la indepartarea mastii.



Tenul gras, in special, este predispus la acnee si iritatii. Acneea este o afectiune a pielii, care se manifesta prin mici abcese, pustule, care apar pe fata si uneori si pe torace, mai ales la varsta adolescentei. Pentru tratarea acneei, trebuie sa urmam o dieta care sa ajute la eliminarea toxinelor din organism. Dieta va consta in: sucuri proaspete de morcovi, telina, sfecla rosie si rosii, peste alb, piept de pui sau curcan, fara piele, fiert sau la gratar. Din alimentatie se vor elimina dulciurile concentrate, cafeaua, alcoolul, tutunul, sarea iodata, alimentele bogate in grasimi si bauturi acidulate. De asemenea, se vor folosi cat mai putine farduri. Uneori, chiar si pilulele contraceptive pot fi cauza aparitiei acneei.

Cafeaua se va inlocui cu infuzie de cicoare. Se pun doua lingurite de planta uscata la o cana de apa clocotita, se lasa 30 de secunde, apoi se strecoara si se bea cu inghitituri mici.


Totodata, si o simpla cura cu gel de Aloe Vera stabilizat este foarte benefica pentru detoxifierea organismului. Pe langa o dieta corespunzatoare, trebuie sa ne impunem si o igiena riguroasa:
Se schimba zilnic prosopul de fata sau se folosesc prosoape de hartie de unica folosinta.
Se spala tenul, dimineata si seara cu sapun cu sulf.
Infuzie de trei frati patati, 2-3 cani pe zi. Se pune o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita. Se acopera vasul si se lasa circa 10 minute.
Comprese cu tinctura de galbenele. Se pun 10 ml de tinctura de galbenele in 100 ml apa fiarta si racita, se inmoaie compresele si se aplica pe zonele afectate.
Comprese cu infuzie din radacina de brusture. Se pune o lingura maruntita de brusture la 200 de ml apa clocotita, se acopera vasul si se lasa sa stea 15 minute. Se inmoaie cateva comprese sterile in infuzie si se aplica pe zonele afectate.
Se sterge pielea cu un tampon de vata imbibat in infuzie de busuioc. Se pun 2-3 lingurite de planta maruntita la o cana de apa fierbinte. Se acopera, se lasa 5-10 minute, se strecoara si se foloseste infuzia calda.
Comprese cu infuzie de musetel sau se vor folosi pliculetele din care s-a preparat infuzia.
Se tamponeaza cosurile aparute, cu ulei de arbore de ceai sau ulei de cimbru de doua ori pe zi.
Se beau 2-3 cani pe zi de infuzie de galbenele si trei frati patati in cantitati egale. Se pune o lingurita de amestec de plante la o cana de apa clocotita, se acopera bine vasul in care acestea au fiert si se lasa sa stea circa 10 minute. Se strecoara si se bea infuzia neindulcita.
Se sterge fata cu un tampon de vata imbibat in suc de varza alba sau se pun cataplasme cu frunze oparite sau inmuiate cu facaletul ori cu ciocanul de snitele.
Masca cu papaya si smantana. Amestecati bine doua linguri de smantana dulce si doua linguri cu pulpa zdrobita de papaya, pana obtineti o pasta omogena, apoi o intindeti pe piele. Dupa 30 de minute se spala pielea cu apa calda. Stropiti tenul cu apa rece, stergeti prin tamponare si ungeti cu alifie de galbenele sau cu propolis.
Se sterge pielea afectata cu suc de struguri. Se storc cateva boabe, se inmoaie un tampon de vata in suc si se sterge pielea. Se lasa sa se zvante, apoi se clateste fata cu apa calduta in care s-a adaugat putin bicarbonat de sodiu.
Se beau 2-3 cani pe zi cu infuzie de musetel. Infuzia se bea neindulcita.
Se aplica felii de rosii proaspete pe zonele afectate. Dupa 30 de minute se clateste pielea cu apa calda.
Comprese cu infuzie din conuri de hamei. Se pune o lingura de conuri de hamei la 100 ml apa clocotita, se acopera vasul, se lasa 15 minute, apoi se inmoaie cateva comprese sterile si se aplica pe zonele afectate.
Masca cu drojdie proaspata, miere si tarate de grau sau faina de orez. Diluati un bob de drojdie in putina apa fiarta si racita, adaugati mierea si tarate sau faina pana obtineti o pasta omogena. Intindeti pe piele, iar dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calduta. Stropiti fata cu apa rece, stergeti prin tamponare si aplicati un unguent cu galbenele sau propolis.