Cel mai bine ar fi sa eviti multimile si in cazul in care ai primele simptome sa incerci sa ramai acasa, macar 2-3 zile, altfel starea ta se poate agrava si astfel sa ajungi la medicamentele costisitoare.
Consumul de fructe proaspete bogate in vitamina C ajuta la vindecarea mai rapida a racelii. Daca poti, mananca de cate ori poti feliute de lamaie, eventual cu putin zahar, daca nu suporti acreala
O solutie buna pentru sistemul imunitar este tratamentul naturist cu echinaceea - de preferat tinctura sau ceaiul inainte de a fi grav racita. Pentru prevenire 1 lingurita de tinctura de 3 ori pe zi, dar tratamentul sa nu dureze mai mult de 2 saptamani, apoi pauza 2-3 saptamani si reluare tratament.
Pentru racelile grave si gripa: se ia 1 lingurita de tinctura de echinaceea la fiecare 3 ore sau 1-2 capsule la fiecare 2-3 ore timp de 1-2 zile. Apoi se reduce doza la 2 linguri de tinctura sau 6 capsule pe zi.
Propolisul sub forma de tinctura ajuta foarte mult si el. In magazinele naturiste sunt tincturi de 20-30% si se iau cam 20 picaturi impreuna cu o lingurita de miere si apoi ceai caldut sau apa calduta in caz de raceala si se continua asa pana la vindecare.
In unele farmacii sau magazine naturiste se gasesc tincturi gata preparate din echinaceea si propolis si pe ambalaj se gasesc instructiunile de administrare.
Siropul de catina poate inlocui sucurile obisnuite si ajuta si la prevenirea problemelor ce apar in sezonul rece.
Daca ai posibilitatea, consulta cu medic homeopat pentru un tratament specific tuturor problemelor pe care le ai. De multe ori este mai benefic un tratament prescris decat unul dupa ureche sau de la cunoscuti.
Multa sanatate iti doresc.
Eu iau in aceasta perioada patile de propolis cu miere si sunt foarte bune si nu am racit.mentionez ca sunt la fel de sensibila ca si tine si am avut probleme cu amigdalitele... dar beau inainte de a ma duce la scoala in fiecare dimineata ceai si la cel mai mic semn de raceala iau pastile
Pai eu am fost in genul tau, dar mi-a trecut. Eram la fel de sensibila! Sfatul meu este sa mananci cat mai multi ardei iuti, ceapa si usturoi te feresc de raceala. Cand vezi ca te ia raceala ia o ceapa mica si fierbeo. Cu o lngurita de zahar amesteci si bei lichidul acela. In 2-3 zile iti trece raceala! Sper ca ti-am fost de folos!
Bea Actimel cel mai bine e ca vara sa stai mult in apa marii, pe moment s-ar putea sa ai o raceala usoara dar dupa se vad rezultatele
Eu am scapat de sinuzita (dupa 2 ture de antibiotice diferite care nu au avut nici un efect) cu un program facut de mine, cu tincturi de plante si inhalatii cu picaturi. Raspunsul e in natura!
croissant întreabă: