| Alexandra73010 a întrebat:

Buna,ce sa fac ca sa nu mai am ganduri de sinucidere? Am 13 ani si m-am saturat sa am ganduri de genul.Am avut in ultima vreme multe probleme in familie, asa ca s-ar putea ca asta sa fie cauza.

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Poti incerca mai multe variante prima ar fi sa iei legatura cu un psiholog, din cate imi aduc aminte si la scoala ar trebui sa aveti unul gratuit, nu stiu daca zic bine referitor la psihologul de la scolile gimnaziale ca sunt ditamai "mosu" si mai uit si eu!
Discutia cu psihologul este una strict confidentiala deci nu va avea profesional voie sa spuna mai departe nimanui ceea ce discutati acolo
Ar fi de preferat un psiholog platit dar daca nu ai sustinerea familiei nu stiu cum ti-ai permite un psiholog la care sedinta costa intre 150 pana la 300 de lei!
ii spui aceluia cum te simti si ce simti si ii ceri sfaturi si indrumari!

| Alexandra73010 explică (pentru Simpatic):

Multumesc pentru raspuns.Am vorbit si cu parintii despre asta, dar nu ambii sunt de acord.Ei sunt divortati si bineinteles ca nu se mai inteleg.O sa incerc o modalitate sa scap pana la urma de aceste ganduri.Va multumesc mult inca o data!

5 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Gandeste-te ca nu vei sta toata viata cu familia, si odata ce implinesti 18 ani poti muncii, te poti muta singura sa faci ce vrea inimioara ta fara sa te controleze nimeni, ai tot timpul din lume, probleme de azi sunt trecatoare, vin zile mai bune.

| Violleta2022 a răspuns:

Spune mamei si merge-ti urgent la medicul psihiatru, deoarece gandurile de sinucidere apar la oamenii cu boli psihice avansate si tu ai nevoie urgenta de o internare si tratament serios.
Sanatate multa!

| dullcat a răspuns:

Buna.Te incurajez sa mergi la psihologul scolii, daca acesta exista.Nu platesti nimic.Sau poti suna aici:

https://www.116111.ro/
116 111 este singura linie telefonică de asistență, la nivel național, dedicată copiilor şi adolescenților din România.
116 111 este un serviciu gratuit, valabil din rețelele fixe / mobile Orange, Telekom, Vodafone, fără prefix. La 116 111 găseşti oricând sprijin, în deplină confidențialitate. Ne poți contacta de luni până vineri, între orele 10.00 – 20.00, iar consultanți pregătiți sunt gata să îți ofere sprijin, asistență şi îndrumare. Vei avea şansa să discuți cu o persoană căreia îi pasă de problemele tale. Dacă te îngrijorează ceva sau crezi că eşti în pericol, ne poți suna. Te vom asculta şi te vom ajuta!

| sammie a răspuns:

Daca parintii tai nu sunt de acord cu psihologul si cu banii dati, atunci te poți duce la cel de la scoala, gratis.
In acel timp mai iesi pe-afara, da-te cu bicicleta, gaseste-ti un hobby, incearca lucruri noi, fa-ti prieteni noi. Al doilea motiv poate fi si din cauza ca nu gasesti nimic interesant si ca stai toata ziua in casa pe telefon.