Buna! Inteleg prin ce treci si cum te simti. Imi pare rau ca ti se intampla astfel de lucruri. Voi incerca sa iti raspund cat mai la obiect.
"Ce sa fac daca nimeni nu ma suporta?"
1) Cati dintre colegii tai ti-au zis in fata ca nu te suporta?
Pentru ca daca nu ti-au zis ca nu te suporta a poate sa interpretezi tu gresit.
2) In cazul in care ti-au zis in fata ca nu te suporta, trebuie sa faci niste eforturi sa vezi ca nu "toti" nu te suporta. Ok poate exista cativa care nu te suporta, dar nu toti.
Trebuie sa vedem situatia cat mai real.
3)Este ok sa existe si oameni care nu ne suporta. Nu putem fi pe placul tuturor. E imposibil. Deci realitate este ca exista si oameni care ne apreciaza dar si oameni care nu ne suporta.
Asta e, nu trebuie sa faci nimic. Nu e vina ta ca nu te suporta. Nu le-ai facut nimic. Nu are de ce sa iti para rau. Mergi inainte, nu depinzi de nimeni.
"Radeau de mine ca am anxietate"
Cu totii suntem anxiosi la un momentdat. Si ei au anxietate.
Daca nu aveam anxietate, probabil ca specia noastra nu ar fi supravietuit. Aceasta anxietate (teama ca s-ar putea intampla ceva in viitor) ne ajuta pe noi sa ne aparam de anumite pericole.
Poti chiar sa le spui ca si ei au anxietate si ca vor avea toata viata. Pe langa anxietatea normala despre care am vorbit anterior, mai exista si forme nesanatoase de anxietate numite Tulburari anxioase. Aici intra si anxietatea sociala pe care spui tu ca o ai. Nu e nimic de ras aici. Nu e nici amuzant, nici rusinos, chiar nu vad de ce ar rade cineva. Inseamna ca ei habar nu au ce este anxietatea. Despre fobia sociala se spune ca ar trebui sa se estompeze odata cu inaintarea in varsta. Nu stiu cat este de adevarat dar am citit asta in cateva surse diferite.
Mergi in continuare la un psihoterapeut (nu la un simplu psiholog) care lucreaza pe anxietate. Te va invata ce trebuie sa faci. Tratamentul consta in a te expune la anxietate cu pasi mici si sa combati in acelasi timp gandurile care iti fac rau. O sa te invete un psihoterapeut cum.
Colegii tai chiar au fost rai cu tine. Si pot sa inteleg de unde vine aceasta anxietate sociala in cazul tau. O sa iti dau totusi si o veste buna. In clasele mai mari, cand colegii tai vor fi mai maturi, lucrurile vor sta altfel. Vor fi mai putin rai. Mai ai putin pana intrii la liceu.
In final vreau sa iti dau doua sfaturi
1) Fa-ti prietene din afara clasei sau chiar din afara scolii
si mai iesiti din cand in cand
2) Trebuie sa vorbesti cu dirigintele tau sa ia masuri. Nu trebuie sa suporti toate magariile celorlalti colegi.
Daca dirigintele nu ia masuri te poti adresa directorului.
Iar daca nici cu directorul nu se rezolva, gasesti o solutie impreuna cu parintii tai adoptivi. Dar sub nici o forma nu lasi lucrurile asta. Daca e nevoie parintii tai pot sa se adreseze la ministerul educatiei sa ii reclame pe diriginte sau directori daca nu iau masuri, la politie etc.
Bună! Părinții tai sunt cei mai buni prieteni! Indiferent daca sunt adoptivi sau biologici! Ei te vor iubi indiferent de situatie!
Prieteni adevarati nu vei gasi niciodata, scumpa! Toti au cate ceva ascuns in ei...
Nu te necaji ca toata lumea te jigneste la liceu. Tu stii de ce esti in stare si de cate poti! Da-le peste nas atunci cand veu ajunge unde ti-ai propus! Asta ar trebui sa te motiveze!
Esti frumoasa, sunt convinsa! Si desteapa, de asta sunt si mai convinsa.
Nu te lasa prada invidiosilor!
Eu iti sunt alaturi si chiar iti voi fi prietena, aici, online!
Mult succes sa iti împlinește visele si o seara frumoasa iti doresc!
-Viitoare profesoara de psihologie
Bună draga mea, nu ești singura în aceasta situație, sunt multe persoane care primesc bullyng și din păcate oricâte proiecte ar exista despre oprirea acestui lucru, persoanelor rele nu ai ce sa le faci.
Cred ca ar trebui sa mergi la pshiholog ( cu siguranță ai o trauma după toate aceste experiente).
Ai vorbit cu absolut toate persoanele din acest liceu pentru a știi asta?( legat de faptul ca nu te suporta nimeni) și chiar dacă ar fi asa, chiar trebuie sa îți pese?
Poți sa îți faci prieteni și din alte licee, iar dacă te simți depășită de situație încearcă să te transferi, poate întâlnești oameni cu bun simț.
Fetele sunt invidioase pe tine pentru ca și ar dori sa arate asa, iar băieții își simt rănit " orgoliul " ca tu o tipa care arăți bine, nu vrei sa ai de a face cu ei.
Deci invidia este pe ambele părți.
Și acum dacă tu știi ca inventează, joaca le și tu rolul
" asa, și? ", " ce ai spus?" ( asta dacă fac glume etc., pune persoana aia sa explice și după nu o sa mai fie la fel de amuzant, atitudine de indiferenta gen.
Vorbeste cu părinții tăi despre asta, dirigintele/ diriginta clasei ce păzește?
Sfaturi finale:
1) Fa- ți prieteni de la alte clase( a 9 a, a 10, a 11 a, a 12 a)
2) Găsește oameni de la alte licee cu care sa te înțelegi bine.
3) Ignora invidioasele și invidioșii, tratează- i cu indiferenta totala.
4) discuta cu dirigintele/ diriginta, în cazul în care nu se fac masuri poți lua în considerare noțiunea de transfer, poate ai noroc de o noua clasa mai ok.
Etc.
Ps: oricum prietenii din liceu sunt doar pentru a avea cu cine sa îți petreci timpul pentru a discuta despre " dramele adolescentine", faptul ca tu nu ai parte de asa ceva, îți aduce un plus, poți sa te axezi pe carte și sa ai o relație buna cu profesorii( dacă te simpatizează ei, restul nu conteaza).
Buna, iti recomand sa vorbești cu Dumnezeu, El este singurul tau prieten adevărat care nu te trădează si te ajuta mereu, vorbește cu El, roagă-te pentru niste prietenii adevărați la El zi de zi iar El la timpul si la vremea potrivita iti va da prietenii adevărați
Buna, nu sunt fata dar pot sa ti spun din experienta am 20 ani. Copiii in general sunt rai si nu realizeaza ca fac pe alti copii sa se simta prost. Sunt mandru ca faci sala, ca ai grija de corpul tau, tine-o tot asa in legatura cu prietenii am avut multi prieteni, dar in ultimii 2 3 ani m-am" racit" cu majoritatea pentru ca erau pe interes. adica e greu sa ai o / un prieten f bun, dar ce ti pot sugera e sa nu mai zici la lume ca esti adoptata adica nu ai de ce daca parintii tai te iubesc n ai motiv sa zici la copii in general asta, incearca la sala sa te bagi cate putin in seama cu fetele succes
misauratcuviata întreabă: