| 0000000999999999 a întrebat:

ce sa fac? in ultima vreme m-am inchis in mine ca o floare ofilita.nu mai vb cu nimeni am vise si ganduri ciudate si nici macar mamei careia ii spuneam totul nu mai simt nevoia sa ii spun cand eu am atata nevoie sa vb cu cineva.prefer sa stau singura sau cu pisoiasul meu care se poarta de parca m-ar intalege.dorintele nu mi se mai inplinesc.am un vis care de 8 ani il port cu mine si acum s-a spulberat.nici in prieteni nu mai am incredere.in spatele casei e un podulet mic. prefer sa satu sus pe el chiar si ore. de acolo se vede totul.casa mea e gen vila si va dati seama ca e destul de inalt.prefer sa stau, sa ma gandesc la probleme si sa ma uit la priveliste.Am 11 ani. Asta e o schimbare?(si nu sunt emo)

6 răspunsuri:
| Raiden a răspuns:

Bunahappy.
Pai uite cum e... daca de la 11 ani faci asta la 15-18 ce o sa mai facistraight face?
Deci nu stiu ce probleme grave ai putea avea la 11 ani incat sa te inchizi in tine ca o floare ofilita.
Deci sfat: Bucurate de viata, Iesi cu prieteni, Socializea-za!
Daca o sa incepi sa numai vb cu prieteni mai tarziu o sa iti fie rusine sa mai iesi din casawinking. Plus ca o sa te vada ca o ciudatathinking
Treaba ta ce faci.
Deci sunt mii de placeri in viata pe care le poti avea fara baniwinking.
Exemplu Rasaritul, Apusul acestea sunt doua lucruri de care se poate bucura toata lumea sunt gratiswinking.
Deci ai grija ce faci...renunta la stilul asta. daca nu ai prieteni pe langa casa nu stiu.incepe sa iesi cu prieteni de la scoalawinking.

| oana_1897 a răspuns:

Ai mare grija ca aceasta inchidere sufleteasca sa nu ia amploare si sa te trezesti maine poimaine chiar singura...nu tiai pus intrebare de ce esti asa? incearca sa meditezi intr-o zi asipra ta si ia decizia ce mai buna pentru tine pentru ca viata e scurta si merita traita! ai grija de tine si incearca so tii pe mama ta alaturi de tine pentru ca unii poate nu o au si siar dori ce ai tu...gandeste te pa pa

| parampam a răspuns:

Nu e nimic rau ca din cand in cand sa stai si singur cu gandurile tale si nici ca nu tot timpul ai chef sa ii spui mamei tale totul.Fiecare avem la un moment dat o stare mai proasta si nici chef de socializare. Faptul ca nu ai incredere in prietenii tai se poate datora fie faptului ca tu te inchizi in tine, fie din cauza intuitiei tale care iti spune ca ceva nu este in regula. Cel mai important lucru este sa nu te inchizi in tine definitiv, ci sa fie doar o pasa mai proasta si apoi sa iti revii.Iesi pe afara, joacate cu cei de varsta ta, citeste, ocupa-te de scoala, ajutati parintii in gospodarie etc.Invata sa fii mai optimista pentru ca in viata sunt multe lucruri rele, si daca nu esti puternic in situatii usoare, nu vei face fata nici mai tarziu. Bucura-te de viata pe care o ai, sunt oameni nu la fel de norocosi ca si noi si cu toate astea sunt oameni deschisi, veseli si optimisti.happy

| Marya_1984 a răspuns:

Bucura-te bai fato de viata straight face ai doar 11 ani, ce naiba?!

| ALY_2447 a răspuns:

La ai tai 11 ani faci o mare greseala de obicei cand dintr-un motiv sau altul pierzi increderea in cineva fa-ti alti amici aratale altora ca poti trai si fara ei fii solare surade ai varsta ideala mai tarziu iti va paea rau daca nu o vei face acum ascultama incearca daca nu functioneaza poti alege sa faci ceea ce iti pare

| oranya a răspuns:

Sa te inchizi in tine nu e o solutie. Incearca sa (re)descoperi ce iti face placere, sa te implici in diverse activitati: sa iti faci noi prieteni, citeste ceva interesant, plimba-te, fa sport, asculta muzica, ajuta pe cineva. Poti incerca sa vorbesti cu mama ta despre ce te framanta sau intreab-o cum era ea la varsta ta. Sunt sigura ca te va ajuta. Ai incredere in tine si vei reusi. Esti o persoana speciala si deosebita si meriti sa te bucuri de viata! Succes!

Întrebări similare