| JustmeV a întrebat:

Ce trebuie sa stie un student in primul sau an de facultate? Ce sfaturi oferiti unui student "boboc"?

Răspuns Câştigător
| twas a răspuns:

Sa te duci la cursuri si seminarii cat de des poti, e bine sa te stie profesorii si sa vada ca te implici. Recomand sa inveti materia sau macar sa mai citesti din cand in cand pe parcursul semestrului, ca sa nu lasi tot pentru sesiune. Alt lucru, sa nu te iei in gura cu profesorii ca o sa te tina minte si o sa fie nasol la examen laughing In rest, te poti implica in diverse activitati, nu se stie cand o sa iti ajute.

5 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Sa fii prezent la toate cursurile, seminariile pentru ca nu e ca la liceu. Materia e multa si daca nu citesti ceva si in timpul anului o sa ti se para foarte greu la examen.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Bondarel99):

Nu e întrebarea mea, dar sunt în aceeași situație și am unele curiozități.
Din câte știu, profesorii nu predau ca în liceu, deci ori înveți singur din cărți, ori faci meditații, pentru că orele de curs în sine nu prea ajută. Așa e?
Sau: la examene, profesorii vor ține cont de cât de simpatic ești pentru ei atunci când notează?

| Bondarel99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Depinde foarte mult de facultate. Eu sunt la inginerie si avem cursuri, laboratoare si seminarii. La cursuri nu trebuie sa fii prezent tot timpul, chiar unii profesori zic ca poti lipsi mereu ca nu fac prezenta, dar e mai bine sa vii ca asa mai intelegi cate ceva. La curs iti prezinta cursul pe un videoproiector si apoi il vei primi acasa pe mail sau mai sunt unii profi mai in varsta care dicteaza sau scriu pe tabla dar chiar si asa poti lua de la colegi. Cel putin la noi nu ne-a pus nimeni sa luam vreo carte, tot ce ai nevoie pentru materia aia gasesti in curs. In plus la seminarii si lab trebuie sa fii prezent, poti lipsi de cateva ori cu conditia sa recuperezi dar nu poti intra in examen daca nu le ai complete.
La notare ai 50% din nota la examenul din sesiune, la majoritatea materiilor. Apoi restul inseamna verificari pe parcurs, test la seminar, test la laborator, proiect etc. Fiecare profesor face notarea cum vrea el. In general la facultatile de stat profesorii sunt in mare parte foarte corecti, ba chiar unii sunt foarte intelegatori si te pot trece chiar daca nu ai invatat suficient si nu ai luat nota 5.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Bondarel99):

Mulțumesc happy

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa iti faci prieteni si sa inveti. E greu daca pierzi startul cu multe restante