Http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/prajituri-simple/
Uite aici. Eu cand vreau sa fac ceva dulce aici apelez:)
Buna:
Cheesecake fara foc:
Ultimul desert din seria "bunatati cu cirese" este unul cu adevarat special: cheesecake cu cirese.
Este cel mai bun cheesecake pe care l-am facut eu pana acum, asta si pentru ca am schimbat putin reteta. Este tot un cheesecake fara coacere fiindca e vara si ne plac deserturile racoroase.
Am vrut musai sa fie cu cirese fiindca sunt cam pe final de sezon si in curand le vom duce dorul. Il voi repeta si cu visine, cu piersici, caise. Este in mod cert desertul anului pe blog
Am folosit:
Pentru blat: 250 g biscuiti vanilati, 100 g ciocolata cu alune, 2 linguri melasa, 2 linguri cafea solubila, 2 linguri finetti;
Pentru crema si decor: 450 g branza dulce, 100 g zahar pudra, 400 ml frisca lichida, 300 g cirese, 1 esenta de vanilie.
Preparare blat:
Am macinat biscuitii in robot si i-am pus intr-un bol.
Intr-un vas pentru fondue (daca nu aveti merge si o cratita pusa intr-un vas cu apa calda) am pus ciocolata cu alune rupta in bucati, crema finetti, melasa si cafeaua solubila.
Daca folositi metoda pe baie de aburi, verificati sa fie apa suficient de fierbinte incat sa se topeasca bine ingredientele si sa se omogenizeze.
La vasul pentru fondue se topeste destul de repede si uniform, asa ca amestecam de cateva ori si cat e inca fierbinte amestecul il punem peste biscuiti.
Amestecam bine si punem crusta de biscuiti intr-un vas cu margini detasabile sau intr-o cratita tapetata cu folie de plastic.
Apasam bine cu o spatula incat crusta sa fie uniforma.
Punem cratita in frigider, timp in care vom prepara crema de branza.
Preparare crema:
Ciresele se spala bine si se opresc cateva pentru decor. Restul de cirese se curata de codite, se scot samburii si se paseaza bine cu blenderul. Vom obtine un amestec mai lichid, nu o crema ca in cazul altor fructe.
De aceea avem nevoie de o branza dulce foarte bine scursa, fara zer si trebuie ca frisca lichida sa o batem extrem de bine.
Intr-un bol punem branza, zaharul pudra, 3/4 din cantitatea de frisca batuta bine si esenta de vanilie. Mixam bine pana la omogenizare.
Oprim jumatate din cantitate in alt bol, iar peste cea ramasa punem mixul de cirese. Omogenizam din nou foarte bine.
Scoatem vasul in care se afla crusta de biscuiti si incepem sa asezam straturile de crema.
Mai intai punem stratul de crema de cirese si apoi pe cel alb de branza. Uniformizam si punem din nou vasul la frigider pentru 2-3 ore.
Pentru servire, scoatem cu grija cheesecake-ul din forma si il asezam pe un platou.
Decoram in functie de preferinte, eu am folosit frisca ramasa si cirese intregi.
Este o prajitura fina, racoritoare, gustoasa, aromata! Merge foarte bine vara, chiar si in loc de tort, ca se evitam coacerea si cremele sofisticate.
Profiterol:
Pentru ca este weekend si este vara trebuia sa va pregatesc un desert buun si racoritor: profiterol!
Acum cateva luni mi-am luat si diverse cupe de servit inghetata, tot cu gandul sa fac profiterol, insa cum atunci era mai racoare afara l-am amanat pana acum.
Cu siguranta profiterolul este desertul nostru preferat in aceasta vara si-l vom tot savura weekend de weekend!
Am folosit (pentru 2 portii generoase):
6 mini choux-uri (eu le-am luat de la cofetarie), 8 cupe de inghetata (cu sirop de artar si nuci), frisca, decoratiuni de cioco, 6 finetti sticks, fructe pentru decor.
Se face asa de usor inca nici nu-i nevoie de reteta.
Intr-o cupa mare pentru inghetata asezam 3 choux-uri, apoi 4 cupe de inghetata.
Decoram generos cu frisca, finetti sticks, decoratiuni de ciocolata si in top fructe (eu am pus visina fiindca este de sezon).
O zi frumoasa!
anonim_4396 întreabă:
Penaaaa1 întreabă: