| oanazuzi a întrebat:

Buna cine imi defineste cel mai bine corect si frumos ce este iubirea, fericirea si tristetea si dati exemplu de o poveste in care sa regasit toate de odata insa trebuie sa fie povesti diferite si app cea dea 2 cerinta nu este obligatorie

5 răspunsuri:
| Taga_Elena_1959 a răspuns:

Iubirea este ceva minunat care ne da in viata de toate foarte multe lucururi incepand cu primul ne da o senzatie usoara de vibratii in stomac iar draostea la prima vedere este foarte des intalnita! dragostea de interes este la un momendat descoperita de partener/a iar majoritate se intampla de la banii banii ne imping la multe lucururi dar noi stim ca putem alege pe cineva mai bun in viata!

| Taga_Elena_1959 a răspuns:

Fericirea iubire si tristetea sunt multe lucurui fericirea este o bucurie o inamplare care ne dezvaluie multe amintiri placute in viata! iubirea este un lucru minunat care si el ne dezvaluie un fluture care se misca cand vedem pe cineva bun curat si frumos! tristetea este ca o injunghiere in suflet noi suntem tristi d efiecare data cand pierdem pe cineva chiar alalta ieri mi-am pierdut catelusa acum este fericiricita sus! si isi priveste puiutul! tristetea este o combinatie intre rautate si suferinta de acea unii oamenii sufera si se transforma in oamenii raii! nu este bine sa fim rai! Sa fim buni!

| Yuliana17 a răspuns:

"Iubirea" este raiul, caldura sufleteasca.Cand esti iubit prinzi aripi te simti ca in al 9-lea cer este cel mai frumos lucru din viata fiecarui om,iubirea rezulta prin comunicare,intelegere, sinceritate, fericire.De altfel si "FERICIREA"este o lumina aprinsa in sufletele oamenilor care aduce zambetul pe buze si deschide inima de bucurii.Ca sa fi fericit trebuie sa fi o persoana buna cu un suflet cald si mintea limpede,nu se rezulta prin a fi bogat a avea totul la picioare aceea se numeste fericire pentru moment."Tristetea"aceasta etapa face parte din viata fiecarei persoane sa fi trist nu este ceva de bine,suntem tristi cand pierdem pe cineva drag noua, cand luam o nota mica la examen, cand ceva nu ne iese asa cum ne dorim.Toate aceste trei elemente fac parte din viata noastra si trebuie sa le acceptam asa cum sunt cu bune cu rele "IUBIREA [love struck], FERICIREA [on the phone si TRISTETEA [sad]

| AnonimNoName a răspuns:

Iubirea - A iubi este insasi legea vietii, asa cum reiese din articolul legea iubirii. Este una dintre cele mai sublime actiuni pe care o poate realiza o fiinta umana. Iubirea poate sa insoteasca toate celelalte acte fundamentale ale noastre. Daca invatam plini de iubire (cu pasiune) vom memora si vom intelege mult mai usor. Daca ascultam cu iubire, vom auzi mai multe si mult mai bine. Daca vorbim cu dragoste, cuvintele noastre vor capata o forta neinchipuit de mare. Daca vom adormi cu dragostea in suflet, somnul nostru va fi odihnitor si profund ca al unui copil. Daca vom gandi atunci cand suntem plini de iubire, gandurile noastre vor capata profunzime si stralucire. Gandurile care se cladesc prin iubire vor fi mai luminoase decat razele soarelui si mai patrunzatoare decat sagetile lui Arjuna.

Toate acestea si multe altele apara atunci cand iubirea este prezenta in fiinta noastra.

A iubi inseamna a trai viata celuilalt. Sa uiti de tine si sa te daruiesti cu totul celuilalt fara a astepta vreodata ceva in schimb, aceasta este adevarata iubire care te inalta si te purifica de tot ce e murdar in lumea aceasta.

Dumnezeu este iubire. Cand facem loc iubirii in sufletul nostru, practci ii facem loc lui Dumnezeu insusi. Pentru ca iubirea sa poate intra in noi, egoul trebuie sa plece. Daca intra egoul, iubirea pleaca. Daca pleaca egoul, intra iubirea. Un om egoist nu va putea sa iubeasca. Egoul si iubirea se exclud reciproc, tot asa cum finitul nu poate sa se compare cu infinitul, tot asa cum intunericul nu poate fi acolo unde este lumina.

Cei mai multi se plang ca nu sunt iubiti. Multi imi spun: "L-am iubit din toata inima, iar el nu mi-a raspuns niciodata iubirii". Dar daca l-ai iubit cu adevarat, de ce suferi ca el nu te-a iubit? Nu stiti oare ca iubirea adevarata nu asteapta NICIODATA, dar absolut niciodata, NIMIC in schimb. Ea este fericita ca se poate manifesta, ca se poate darui. Atat timp cat suferiti din cauza iubirii inseamna ca inca nu ati cunoscut iubirea adevarat.

Daca Dumnezeu ar conditiona iubirea Sa de dragostea noastra pentru El, am sucomba cu totii intr-o clipa.

Iubirea inseamna daruirre totala, inseamna uitare de sine. Si, asa cum se intampla in lumea spirituala, plina de paradoxuri,. abia atunci cand vom uita de sine vom incepe sa ne reamintim de SINE.

Atat timp cat tu ceri ceva in schimbul iubirii tale, inseamna ca nu ti-ai depasit egoul. Cum poate sa incapa nelimitatul in ceva limitat? Atata timp cat suntem egotici, iubirea noastra nu este iubire. Este altceva ce seamna cu iubirea, dar nu este iubire. Poate fi atractie sexuala, poate fi mila, poate fi respect, poate fi nevoia de a proteja sau de a fi protejat, dar nu este iubire. Pe toate acestea, noi le numim iubire, dar ele nu sunt altceva decat reflexe limitate ale iubirii nelimitate.

Sa invatam sa iubim cu adevarat, fara a cere vreodata ceva in schimbul iubirii noastre. Ba din potriva, sa ne bucuram ca ni se permite sa manifestam iubirea. Par nebunesti aceste cuvinte astazi cand o asemenea iubire este aproape de negasit. N-o mai intalnim nici in filme (nici macar in filmele de desene animate). Dar atata timp cat cineva o mai pomeneste si isi doreste din toata inima sa o manifeste, mai exista o speranta ca ea sa renasca. Iubiti-va din toata inima pe voi insiva si nu va fie rusine de aceasta iubire. Foarte multi oameni se urasc pe ei insisi, de cele mai multe ori fara un motiv real, doar din plictiseala sau o ignoranta crasa. Iubiti-va asa cum sunteti daca doriti sa va transformati. Nu asteptati sa va transformati pentru a ajunge sa va iubiti, pentru ca nimic nu poate fi transformat in bine, in lipsa iubirii.

"Iubeste-ti aproapele ca pe tine insutui", dar cum sa-ti iubesti aproapele cand tu nu te iubesti pe tine insuti?

Asa cum te ingrijesti de propria ta viata, ingrijeste-te de viata tuturor si atunci viata ta va capata o dimensiune sublima.

Multi sunt de acord ca iubirea adevarata e minunata si ma intreaba cum sa ajunga la ea. Ea este deja in voi, nu exista nici o reteta magica a iubirii pure. Daruirea de sine, sacrificiul total, rugaciunea si Gratia Divina te vor conduce cu siguranta acolo unde doresti, dar trebuie sa doresti asta din toata inima ta, din tot cugetul tau si din tot sufletul tau.


Ce te face fericit? De câte ori nu ne-am pus această întrebare?Aţi găsit reţeta fericirii?
Definiţia fericirii din dicţionar: Fericire, fericiri, s. f. Stare de mulţumire sufletească intensă şi deplină.

Pe această temă s-au scris cărţi, s-au scris dizertaţii ample şi sunt sigur că multe din rândurile pe care le voi scrie, au mai fost scrise şi de alţii dinaintea mea, dar simt nevoia catartică de a-mi exprima opinia mea personal.

Fericirea poate fi văzută că o stare de euforie de moment, datorată unei situaţii în care am realizat ceva extraordinar sau o stare de mulţumire de moment. Pentru ca să ne simţim împliniţi emoţional, trebuie în primul rând să fim sănătoşi şi să aveam un oarecare confort financiar.

A nu se confunda fericirea cu bucuria, o stare de moment de scurtă durată, un sprint pe 100 de metri, pe când fericirea, este o stare de lungă durată, un maraton dacă vreţi. Bucuria poate fi anticamera fericirii, toţi avem parte de momente agreabile şi plăcute care ne dau o stare de bine şi este necesar să conştientizam aceste momente scurte şi efemere , pentru că ne duc către poarta fericirii.Fiecare dintre noi are o viziune personală asupra fericirii şi de aceea nu se poate da o reţetă a fericirii, care să fie aplicată de către toţi şi să se obţină aceleaşi rezultate.

Fericirea fiecărui indivd depinde cât de evoulat sau invoulat este sau cât de inteligent sau mai puţin este. Toţi avem momente de fericire şi contează să ştii să te bucuri de ele cât timp poţi. Sunt persoane care au un şablon mental cam cum ar trebui să arate fericirea şi aceste persoane nu sunt fericite nici în cele mai frumoase clipe, pentru că ei tind şi speră la ceea ce nu au şi nu realizează că aceste clipe de bucurie sunt trepte către fericire.Bucură-te de ce ai, când poţi şi cum poţi!

Dragostea poate aduce momente de fericire atunci când partenerii sunt independenţi şi se iubesc în proporţii aproximativ egale. Banii aduc şi ei clipe de fericire, dar nu sunt un panaceu care să-ţi asigure o fericire pe termen lung.

Putem găsi fericrea în lucruri mărunte care ne pot face să zâmbim şi să ne bucurăm cum ar fi: torsul sacadat al unei pisici, o plimbare prin ploaie, zâmbetul unui copil, un răsărit sau un apus de soare, o adiere de vânt, o plimbare desculţ pe plajă, sau o bătaie cu perne cu partenerul tău sau copiii tăi.

Fericirea există pentru că tristeţea există. Nu pot exista una fără cealalata...pentru că altfel cum am mai cunoaşte ce este fericirea şi cu ce se mănâncă? Trebuie, că în orice, să existe un opus...bun-rău, viaţă-moarte, cald-rece, frumos-urât, prost-deştept, etc.

Reţeta mea personală pentru fericire ar trebui să conţină următoarele ingrediente:

Să ştiu că fetiţa mea este sănătoasă şi fericită.

Să ştiu că partenera mea de viaţă este fericită că este cu mine.

Să am un minim de confort financiar.

Să am un animal de casă pe lângă mine.

Într-un cuvânt, aş fi fericit dacă aş şti că cei mai dragi de lângă mine sunt fericiţi...dacă aceste ingrediente nu ar exista în reţeta mea de fericire, m-aş simţi că un matelot navigând pe o corabie a tristeţii, care, eventual, se va scufunda în Marea Nefericirii.

Se zice că iubeşti cu adevărat persoana de lângă ţine, atunci când ai fi în stare să o laşi să plece de lângă ţine pentru a-şi caută fericirea, în cazul în care nu ar fi fericită cu ţine.Acest lucru ar fi ultima dovadă de iubire şi de lipsă totală de egoism.

S-am încălecat pe-o şa, şi v-am spus fericirea mea aşa... nu înainte de a încheia cu un citat care mie mi-a plăcut mult:

„Fericirea este precum pisica, dacă încerci să o ademeneşti sau să o chemi, te va evită cu îndârjire; nu va veni niciodată. Dar dacă nu îi acorzi nici un pic de atenţie şi îţi vezi de treaba, o veţi găsi frecându-se de picioarele tale şi sarindu-ţi în poala" de William Bennet.


Ce este tristetea? Este o suferinta amestecata cu mahnire, este o traire care determina durere fizica, care se simte in oase, in muschi, in piele, in fiecare milimetru de corp, in fiecare fir de par, pana in varful unghiilor. Tristetea este o boala a sufletului care invadeaza toata fiinta, care nu te lasa sa respiri, care iti neaga speranta in ceva mai bun, care iti intuneca viitorul. Tristetea este ceea ce lasa in urma o bucurie imensa, tristetea este dovada ca am fost fericiti, este constientizarea fericirii pierdute, este doliul pe care il purtam in noi pentru prezentul transformat irevocabil in trecut. Tristetea impiedica bucuria izvorata din speranta deoarece sufletul nostru simte ca in veci nu se va mai intalni cu o fericire asemenea celei trecute. Tristetea, ca si iubirea, este o boala a inimii, ea nu are nici o legatura cu ratiunea, cu logica.

Desi este o boala, una dintre cele mai profunde si sfasietoare, pentru tristete nu exista medicamente, singurul remediu, care de altfel le vindeca pe toate, este timpul. Insa tristetea, desi aparent vindecata, nu dispare in totalitate, fericirea apusa lasa pentru totdeauna o umbra de nesters pe taramul inimii, sufoca pentru totdeauna una din razele stralucitoare care inseamna sansa de a fi fericit. Tristetea este golul lasat de lumina care, asemenea unui astru, a stralucit de mii de ori mai puternic inainte de a se epuiza complet.

A fi trist este un drept fundamental cu care omul se naste. Tristetea este cea care in cele din urma ne ajuta sa mergem inainte, sa ne continuam drumul spre fericirile si tristetile viitoare, al caror numar il hotaraste fiecare. Tristetea la finalul careia se intrezareste speranta,speranta care in valtoarea suferintei parea definitiv infranta, deschide calea spre noi fericiri si dezamagiri. In schimb tristetea care se incheie cu dejnadejde este in fapt o tristete care nu se incheie, este o tristete fara sfarsit, este un vartej in care nuantele de negru se intensifica ingrijorator. Insa ne intrebam, cu adevarat pentru tristul etern, pentru resemnatul sinucigas, nu exista salvare? Oare una din razele inimii nu va fi aprinsa surprinzator de una din intamplarile vietii? Exista un cuantum de tristete care ne spune ca nu mai avem dreptul la fericire? Inima noastra are un numar finit de puncte luminoase sau exista o infinitate de raze latente?

nony
| nony a răspuns:

Iubirea si Fericirea sunt surori bune.Atunci cand alcoolistul de tatá si-a lasat nevasta, s-a recasatorit cu una pe care o chema Dezamagire.S-au hotarat sa faca un copil si ce crezi ca a iesit? Bineinteles, Tristetea!