| FărăăăNume a întrebat:

Bună.Cine îmi poate spune nişte cărţi pentru adolescenţi? NU cu vampiri! laughing)) Am 15 ani, ce imi recomandati? Mersi.

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu zic ca la varsta ta sa citesti in principal romanele pentru BAC. Si eu tot 15 ani am si ma axez pe romanele acestea pentru. ca in urma citirii, chiar si o singura data, e imposibil sa nu-ti ramana ceva in cap. Romanele sunt: Ioan Slavici Mara; Liviu Rebreanu, Ion; Camil Petrescu, Ultima noapte de dragoste întâia noapte de război; George Călinescu, Enigma Otiliei; Marin Preda - Moromeţii si celelalte mici opere. Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Jane Eyre-Charlotte Bronte
Calatorie spre centrul PAmantului-Jules Verne
Lorelei-Ionel Teodoreanu
Pe aripile vantului- Margaret Mitchell
Elevul Dima dintr-a saptea-Mihail Drumes
Jocurile foamei-Suzanne Collins
Maitreyi-Mircea Eliade
Anna Karenina-Lev Tolstoi
Doi ochi albastrii-Thomas Hardy

| AnnnnnaXD a răspuns:

Heei! Ma bucur ca citesti. Eu iti recomand romanele politiste care iti vor captiva atentia. Uite cateva de Agatha Christie: Zece negri mititei, Crima din Orient Expres, Misterul crimei fara cadavru, Cadavrul din biblioteca etc. Deasemenea romanale de actiune sunt foarte interesante: Codul lui DaVinci de dan Brown, Robinson Crusoe de Daniel Defoe. Si cartile de dragoste sunt potrivite varstei: Jane Eyre de Charlote Bronte, Mandrie si prejudecata de Jane Austen, Imbratisarein amurg de Sandra Brown. Astea sunt carti care mi-au placut mie mult si pe care ti le recomand pentru ca am tot 15 ani.

| Antoniia a răspuns:

Ce zici de "Monster high", "Emil si detectivii" sau "Minunea" De R.J. Palacio! Sunt romane.
Sper ca te-am ajutat! big grin

| ghmkrtryr a răspuns:

Depinde de personalitatea ta...
daca esti ma 'rebele' zic sa incerci niste carti despre crime...
daca iti place scoala poti sa incerci sa citesti seria "Secret" de Rhonda Byrne...

Întrebări similare