Ingrediente:
2 kg de faina,
2 oua,
drojdie cat o nuca, frecata in prealabil cu 2 linguri de zahar
o lingurita cu varf de sare
apa sau lapte caldut
Preparare:
Pentru 2 paini se pun intr-un vas cam 2 kg de faina, 2 oua, drojdie cat o nuca, frecata in prealabil cu 2 linguri de zahar o ingurita cu varf de sare si apa sau lapte caldutz cat cuprinde( adica pana iese un aluat relativ moale). Toate se framanta cu curaj si determinare pana aluatul se desprinde usor de pe vas. Daca asta nu se intampla, mai adaugati cate putina faina.
Aluatul se lasa la crescut pana se dubleaza ca volum( aprox).
Pe masa pudrata cu faina, se imparte aluatul in 8 bucati, care se modeleaza separat sub forma de baghete lungi. Se rasucesc cate doua, apoi in 4 ca sa rezulte doua paini. Capetele se taie.
Painile se pun in tavile unse cu ulei si se mai lasa la crescut, apoi se ung cu ou si se presara cu susan( sau mac, dupa preferinte).
Se pune la cuptor, la foc mediu pana se rumeneste si va scoate mirosul din casa.
Dai focul prea tare. La inceput, focul trebuie sa fie domol, de-abia dupa ce painea se coace, il dai mai tare sa rumenesti coaja.
Scz dar nu pot da mesaje nu stiu de ce
am folosit crema care se numea pur si simplu "crema anticelulitica cu galbenele" este extraordinarala mine functioneaza si la vergeturi si la celulita doar dupa 4-5 zile