anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Consider ca sunt o fire sociabila, am destul de multi prieteni si mai multe cunostinte, dar nu din colegii de clasa. In clasa as putea spune ca nu m-am integrat destul, nu mi-am gasit pe cineva cu care sa ies sau sa tin legatura si dupa ore, nu numai la scoala. Ce solutii ati putea sa-mi dati?big grin

14 răspunsuri:
| daηă a răspuns:

Încearcă să găsești lucruri pe care le ai în comun cu colegii: seriale, melodii, filme, hobby-uri.

| ancaval a răspuns:

Poate nu aveți nimic în comun și de aceea nu prea vorbiți.

Colega de bancă ar fi o soluție, apropie-te mai mult de ea, vorbiți, cere-i tema, întreab-o ceva ce nu ai înțeles la oră sau ceva ce ai vrea să ști. Jucați cruce în pauză, s-ar putea ca cineva din clasă să vreie să joace cu voi, mai cheamă tu un coleg/colegă din spatele tău/fața ta. De ziua ta, du suc la școală și pune-o pe colega de bancă să te ajute să pui suc în pahare.

Te integrezi în clasă, doar dacă faci niște activități, dacă te implicit, dacă ajuți pe colegi.

| Λl๓a a răspuns (pentru ancaval):

Cum se joaca "cruce''?

| ancaval a răspuns (pentru Λl๓a):

Nu ai jucat nici o dată?

Se poate juca în 2, 3, 4. ( fiecare pentru el sau în echipe )
Se dau 8, 7, 6 cărți depinde câți jucați.
Se strigă, 1, 2, 3, 4 ( 4 doar dacă ai anunțare, adică treiar și pătrar de verde sau altă culoare)
Culoare aleasă de tine, rămâne tromf, tromf care ia orice carte.
La sfârșit se numără cărțile.
Ai 1 dacă ai adunat 33 de puncte.
Ai 2 dacă ai adunat 66 de puncte.
Ai 3 dacă ai adunat 99 de puncte.
Ai 4 dacă ai adunat 132 de puncte împreună cu anunțarea de 40.
Ai 5 dacă ai adunat 165 de puncte + două anunțări, 40 tromf + 20 la altă culoare.
Ai 6 dacă ai adunat 198 de puncte + trei anunțări, 40 tromf + 20 la altă culoare + 20 altă culoare.

Rar se face 5 și 6.

Noarul se punctează cu 0 puncte.
Asul se punctează cu 11 puncte.

De exemplu :

Dacă zici 2, trebuie să faci 66 de puncte, dacă ai 65 ești minus.

Întrebări?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai si eu eram la fel in clas a-IX-a dar treaba e urmatorea unii au bun simt altii nu au, adica nu sunt educati cum ar trebui sa fie un elev, si la mine aia distrug proprietatea scolii, dar trebuie sa faci ca ei altfel ei te vor exclude si vor spune ca esti timida si nu vor intra in legatura cu tine, incearca sa te schimbi daca poti eu si acum sunt in clasa a-9-a si cand aud unele cologe cum vorbesc ma fac ca nu le aud(injuraturi,limbaj de cartier,etc) oricum ei vor pierde in viata datorita comportamentului neadecvat, imi aduc aminte ca mie mi-a spus diriga ca nu m-am integrat pai cum sa te integrez cu niste persoane cu gesturi iesite din comun sau un limbaj (cred ca asa e si acasa le ei)cum sa te intelegi cu ei cand fumeaza beau etc, m-am saturat sa explic sper ca ai inteles si nu uita ca daca nu faci ca ei cand esti cu ei, dar nu ai dezbatut problema mai mult asa ca nu stiu de care prieteni sau colegi ai mie mi-a fost greu, fiecare are ceva e diferit trebuie sa te adaptezi...

| diaac a răspuns:

Ma intreb, daca ai destul de multi prieteni si mai multe cunostinte, chiar ai nevoie neaparat sa ai prieteni si dintre colegii de clasa? Atata timp cat esti destul de sociabila si ai si in clasa relatii ok... mie mi se pare suficient (nestiind in ce fel te afecteaza pe tine sa nu ai relatii mai apropiate cu colegii). Daca vrei totusi sa iti faci prieteni, incearca sa stai mai mult pe langa ei, sa intri in discutii... Fii atenta ce ai facut in afara scolii sa ai destui prieteni si fa acelasi lucru si la scoala.

| fuckeveryone a răspuns:

Am exact aceeasi problema. happy

| MilkWithCereals a răspuns:

Incearca sa vorbesti cu ei, sa te integrezi. Vezi ce le place, ce nu le place. Cauta sa gasesti lucruri in comun, poti sa incepi prin a vorbi despre o tema. thinking lucruri de genul.

| Wâhn a răspuns:

Trebuie sa te integrezi complet si pe urma vei vedea tu.

| Dayye a răspuns:

Păi ar trebui să mai „socializezi" cu colegii să găsești un subiect comun. Am mai auzit la cineva că trebuie să găsești pe cineva dintr-un grup cu care te împrietenești, iar acea persoană o să te bage în grupul respectiv. Sper că te-am ajutat big grin

| DevilSpy a răspuns:

Vorbeste cu iei
Dar sa nu fii increzuta sau timida
Bagate in jocurile lorwinking

| TeodoraTeoBăă123456789 a răspuns:

Daca ai in clasa un coleg care ti-a fost coleg in gradinita incepe sa vorbesti cu el si sa va aduceti aminte de vremurile cele vechi. Daca nu ai, incearca sa te bagi in povestile lor sau sa iti gasesti si tu un prieten ca tine.Chestia ii sa vorbesti si tu cu ei.

| dyenutzaaaaa a răspuns:

Ai putea fi mai sociabil/a dar mai intai gaseste o persoana pe placul tau adica un prieten care apartine unei gasti si dupa sa te integrez in acea gasca. Sau poti gasi doar un prieten care sa fie pe placul tau.

| catalinnp a răspuns:

Incearca sa fi mai sociabila si sa nu fi increzuta. Permitele colegilor mai multe, sa poata glumi cu tine si sa nu te superi pentru glume happy.