| Lyndsey a întrebat:

Cred ca am o problema in legatura cu CITITUL. In primul rand, incep sa consider ca el nu face decat sa ne strice ochii. Bine, tin cont si de partea pozitiva a lui, de aceea citesc. Credeti ca e indicat sa folosesc ochelari pentru citit, pentru a-mi proteja ochii de eventualele probleme? Astazi am vazut intamplator la farmacie ochelari pentru citit care nu erau deloc scumpi ( aproximativ 30-40 de lei ).
Voi ce parere aveti?

2 răspunsuri:
| OnlyTheScript a răspuns:

Parerea mea este ca nu ar trebui sa folosesti nimic daca nu ai aprobarea medicului. Gandeste-te: poate chiar acei ochelari iti pot strica vederea fara sa realizezi si tu sa dai vina pe citit. In al doilea rand, timpul de citit nu ar trebui sa fie exagerat. Cititul dauneaza ochilor atunci cand este in exces ca sa spun asa. Parerea mea este ca 3 ore pe zi sunt destule pentru a-ti mentine vederea santaoasa. Am o colega care citeste cate 6-7 ore pe zi si vede chiar foarte bine. Desi are ochelari, nu ii poarta. Dar ca sa nu devii o persoana care sta in casa si citeste incontinuu, eu zic ca 3 ore sunt inseajuns.

| Lyndsey explică (pentru OnlyTheScript):

Multumesc de sfat! Inca nu am intrebat un medic, dar urmeaza.