| OREO a întrebat:

Credeti ca "a place" si "a iubi" au sensuri diferite? Asa zic uni. mie mi se pare ca e acelasi lucru:-D.Multumesc.

Răspuns Câştigător
| znstr a răspuns:

Pentru mine e o diferenţă de la cer la pământ. Dacă eu aş zice acum că îmi place poza ta de avatar,înseamnă automat că te şi iubesc? Nu:d.
'A iubi' include şi 'a place' ce-i drept,dar dacă îţi place de o persoană la prima vedere,ca aspect,fără să o cunoşti cu adevarat,nu o poţi iubii, deci da, au sensuri diferite.

9 răspunsuri:
| loveyouforever a răspuns:

Pai...uite-te si uh in DEX:p
st total diferite:p
"a placea" inseamna a te acomoda si a considera ceva paroape de uh, iar " a iubi" inseamna a trecesi prin foc, adica a avea niste sentimente foarte puternice pentru persoana iubita:p

funda?:X

| ÁnΌMŀŠ a răspuns:

Buna.
A place= a fi atras de o persoana fizic sau moral.
A iubi= a avea sentimente pentru o persoana, a-l simti, a avea grija de persoana respectiva.
Pa, pa.:*

| InDePeNdEntGiRl a răspuns:

Logic ca au sensuri diferite. Poti iubi o singura persoana, in schimb iti pot placea multe ex.vezi o persoana draguta care nu are nici o legatura cu tine,dar e foarte frumoasa, iti place, dar nu poti iubi o necunoscuta.

| LikeARollingStone a răspuns:

Eu sunt de acord cu acei ''unii''...De fapt cred ca sunt multi! Daca te gandesti bine pe multa lume placi.De exemplu iti place de Shakira(e doar un exemplu), asta nu inseamna ca o iubesti...A iubi e un lucru extraordinar, faci nenumarate sacrificii si singurul lucru pe care ti-l doresti este sa fii cu persoana iubita. Sper ca ti-am schimbat macar putin parerea.big grin

| PinkySilvia a răspuns:

Eu cred ca este o diferenta pentru ca a iubi este ceva mai intens decat a placealove struck

| Anonymuss_1194 a răspuns:

Extrem de diferit... A place = iti place caracterul pers (f rar happy ) / look-ul, stilul, sau corpul logic... A iubi = a avea sentimente fata de pers. Spre ex. mie imi plac toate fetele care arata bine, si stilul unora. dar de iubit call meu

| dariahedea a răspuns:

Eu cred ca este o diferenta,pentru a place pe cineva inseamna sa il placi(cum arata)dar daca iubesti,iubesti un singur baiat, simi ceva ce nu ai mai simtit niciodata, iti bate tare inima cand il vezi si simti fluturi in stomac.
Dar asta-i raspunsul meu:d kiss

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

happy
A place, in legatura cu o persoana, inseamna a o simpatiza, a te atrage ceva la ea, desi nu cunosti persoana respectiva prea bine.
A iubi o persoana NU e acelasi lucru cu a placea.
Nu poti sa-i spui " Te iubesc" oricarui prost/proasta.
Sunt niste cuvinte sincere, care trebuie spuse unei persoane cu adevarat speciale din viata ta, pe care o cunosti foarte bine.
Spui asta cuiva la care tii enorm, ( desi in zilele noastre s-a ajuns sa spui dupa 5 min de relatie "te iubesc" )...
Cand o sa cresti si o sa te maturizezi si o sa intalnesti pe cineva potrivit ai sa-ti dai seama care e diferenta dintre a placea si a iubi.
Numai bine.

| anitssaa a răspuns:

Da. Cred ca au sensuri diferite. Una e sa-ti placa cineva si alta e sa iubesti. happy