Pacat ca in Romania nu sunt in scoli persoane specializate care sa se ocupe cu orientarea profesionala a elevilor. Eu iti spun din experienta ca orice persoana isi alege ca drum in viata ceva ce il pasioneaza, nu exista sa nu 'aiba un viitor' in domeniu. Doar cand inveti o meserie legata de ceva ce iti place cu adevarat vei deveni cu adevarat bun in asta, nu vei simti cum trece timpul la servici, vei astepta cu nerabdare sa iti faci meseria zi de zi, te vei simti util! Insa trebuie sa iei in considerare si situatia scolara la 'litere', cat de usor iti vine sa te pregatesti pentru un gen de facultate legat de asta si care de fapt ar fi ea. Fiindca litere poate sa insemne: limba romana si limbi straine, jurnalism si tot ce e legat de sfera asta. Consulta-ti profesorul care preda in domeniu, cu sguranta si el te poate ajuta cu detalii. Succes.
Normal că vei reuși să ai un viitor, iar dacă vei face facultatea de placerea, cu atât mai ușor îți va fi.
Bafta!
Buna.E o alegere care pune destul de multa presiune pe absolventii de liceu, insa tot tu trebuie sa o faci, nu se poate ca altii sa decida pentru tine.Mie imi suna ca si cum ai tangente cu jurnalismul.Incearca sa te gandesti la asta in mod rational, astfel incat sa nu fie nevoie sa renunti ulterior. Daca totusi esti in impas, e ok si sa mai astepti putin pana la anul urmator ca sa intri la facultate.Fii atenti caci asta presupune sa te pregatesti temeinic, nu sa freci menta.In acelasi timp, e ok si sa renunti in anul I daca iti dai seama ca nu ai facut alegerea buna.Partea mai nasoala in cel de-al doilea scenariu e ca pierzi un an de buget, insa chiar si asa, e mai bine astfel decat sa termini o facultate care nu ti-a placut si care nu te-a adus nicaieri.Cu parintii tai ai discutat? Sau cu prietenii cei mai apropiati? Ei pot observa lucruri de care nu esti neaparat constient, prin urmare poti primi sugestii mai bune decat de la niste straini de pe internet. Orice alegi, mult succes!
Poate te mai ajuta si ce spune lumea pe aici :
https://www.youtube.com/results?search_query=ce+facultate+sa+aleg
Nu cred ca-i o profesie de viitor, ca-i plina lumea de jurnalisti sau povestitor, care ajung sa munceasca ca vanzatori, fiindca nu exista atatea posturi de jurnalisti cate mii de studenti termina anual facultatea.
cauta un job mai "realist" care sa-ti aduca un salariu decent si sigur!
Stiu persoane care au mare succes datorita acestei facultati asa ca iti voi impartasi ce au ales si cum au ajuns bine: si-au ales specializarea principala germana, iar dupa au ales sa faca meditatii si traduceri simple. Poti fi profesoara si poti face si meditatii pe langa si castigi bine.
Germana se cauta in momentul asta. Multi romani vor sa plece in Germania sau sa lucreze remote. Si te invata de la 0. Nu trebuie sa stii nimic in avans. Poti alege germana pe principal, iar pe secundar orice alta limba ai vrea. Din cate stiu, la romana si la engleza e mai greu deoarece concurenta e mare si se pune multa presiune, dar am intalnit persoane care nu aveau nici o problema, prin urmare te poti descurca, daca iti place ce studiezi.