Buna.Poti pune niste videoclipuri sa ruleze in fundal, sigur gasesti idei care sa rezoneze cu tine:
https://www.youtube.com/results?search_query=cum+scapi+de+gelozie
Probabil ai niște traume, poate nu ți s-a oferit destul atenție când erai copil. Încearcă sa nu te mai intereseze de ceilalți, nu te mai compara cu ei, nu ai nevoie de validarea nimănui, accepta viata asa cum este și bucura te de ea. Axează te pe ceva, pe niște scopuri, activități hobby uri, dezvolta ți personalitatea, devino un om mai inteligent și mai înțelept. Oamenii deștepți știu sa se comporte, știu sa se facă plăcuți, și nu și nevoie de validarea nimănui, se concentrează pe ei nu pe ceilalți.
Probabil nu ai nici de unele, nici intelectul nu te ajuta asa ca apare frustrarea. Si faptul ca x, y, z si-au cumparat o scobitoare te face sa fii invidios.
Asta te va imbolnavi.
Nu e vorba de asta, ei nu se lauda, au chestii minore, de exemplu sunt geloasă pe niste bratari, deci nu e vina lor.
Chiar sunt persoane minunate și nu as vrea să nu mai fim prieteni doar pentru ca nu ma pot bucura pentru cineva sau ca mereu sunt invidioasă.
Săracă? Pot și eu sa imi iau niste cacaturi de 70 de lei, dar simt ca atunci când ei le au primesc mai multă atenție, dar eu daca am cred ca de-abia le pasa.
Dragă, sunt atâția oameni care au cât pot și nu sunt geloși pe alții mai bogați, crede-ma ca nu sunt toti asa, eu nu am fost invidioasă din fire, e de cativa ani.
Orice invat are dezvat.
Deci da, există metode, dar nu le-am încercat eu, ca nu stiu de ele.
Incerc macar cât pot, ca daca gandeam ca tine imi spuneam ca aia e ca toți sunt geloși pe unii.
Cred ca tu nu iti dai seama despre ce vorbesti.
Totul e în mintea mea, ca după daca stau sa ma gandesc, e același lucru și la mine si la X.
De fapt, prientena mea care are "cacaturile" de 70 de lei are părinți care au locuri mai proaste de munca ca ai mei.
Și asta ma și roade. Ca ma-sa lucrează la Mc și mama, femeie cu facultate, parca nu imi oferă atenție cât îi oferă mama prietenei mele ei.
Da, repet, e în mintea mea.
Mama e minunată, dar eu parca nu pot să ma bucur de ceea ce am și tânjesc la alții. Chiar dacă poate o duc mai bine
Ignora-l, mereu vorbeste numai prostii pe aici. Si eu cred ca e doar o faza care va trece, mai ales ca vrei sa muncesti in acest sens, nu sa astepti sa treaca de la sine. Am avut si eu astfel de episoade, pentru lucruri infime, marunte, si ma simteam penibil, deoarece niciodata nu am fost crescuta sa fiu invidioasa sau sa pun pret pe nimicurile materiale.Ai putea lua in considerare sa mergi si la psihologul scolii/liceului, nu vei plati nimic.II poti povesti ce te doare legat de familie sau alte lucruri pe care nu le-ai scris aici.Cred ca te va ajuta.Succes.
Mersi!
Cineva chiar crede că am și eu dreptatea mea?
Da, poate ca nu am eu o vârstă, dar stiu ca nu mereu esti mai înțelept doar pentru ca ai o vârstă mai mare.
Seară frumoasă!
Alexhan întreabă:
mary716263 întreabă: