| Manumesceu_5722 a întrebat:

Cum pot convinge o persoana sa nu mai fumeze? Intr-un timp se si taia cu lama dar pe asta am rezolvat-o dar cu tigarile cum fac?

5 răspunsuri:
| ascovit a răspuns:

Mai tu ai putea sa-i dai 1000 de mtoive. Ai putea sa-ispui 1000 de metode despre cum ar putea sa se lase usor de fumat. Dardaca cea persoana nu are vointa? Are vreun folos? straight face Ai sa te si chinuii degeaba. Ba din contra daca nu isi doreste, te va lua si in rs si iti va raspunde rautacios. Eu cred ca ceea ce ar trebui tu sa faci este sa-i gasesti "punctul slab", care sa aiba legatura cu fumatul, mai exact fumatul sa il afecteze in ceea ce-i place.

De exemplu:
daca este un baiat care tine la sanatatea lui (ceea ce nu prea cred din ceea ce ai scris tu, ca se mai si automutila)- ai putea sa-i spui mii de lucruri cu o explicatie logik si mai ales este foarte eccesibil de aflat mai ales ca sunt mii de siteuri care te pot ajuta in aceasta privinta.

2. Daca este o persoana careia ii place sa intretina relatii sexuale ar trebui sa-i spui ca fumatul mareste riscul de a deveni frigida/impotent! (fumatul dauneaza grav activitatii sexuale)+ ca fumatul strica calitatea spermei.

3.Va scapa de pericolul de a surzi pana la varsta de 40 de ani! (DA, e un risc la care te supui daca fumezi!)

4.Are mai putine sanse sa faca psoriasis daca se lasa de fumat.

5.Nu va mai avea mani si picioare reci (fumatul dauneaza circulatiei periferice).

6. Fumatul dezvolta riscul de a dezvolta o tumoare p creier.

7. Sunt din ce in ce mai scumpe
Acum cativa ani tigarile costau mult mai putin si iti puteai permite, acum avand in vedere situatia financiara a tuturor este afectata de criza si pachetul de tigari se scumpeste la cateva luni, accizele cresc si vom fi nevoite sa dam din ce in ce mai mult bani pe un pachet. Daca facem un calcul simplu intr-o luna de 30 de zile la un pret mediu de 8, 5 ron irosim 255 ron, iar intr-un an 93075 ron.

| Kimy_8371 a răspuns:

Buna! Pai spune-i persoanei respective de ce nu e bine sa fumezi, ce se poate intampla daca continua ma refer la boli, cancer spune-i ca cunosti un caz real, in care un baiat a murit din cauza tutunului, ca a facut cancer. Chestii de astea. Arata-i niste imagini cum arata plamanii esofagul de la fumat poate isi da seama de greseala si renunta. Spune-i ca nu se merita sa fumezi, pentru ca te distrugi singur si ca va regreta mai tarziu.

| AlexandraSmiley a răspuns:

Daca vrea sa moara mai repede, ce ai tu cu micuta tutunista? Sau micutzul tutunist?!

| Bluemind112 a răspuns:

Nu o sa te asculte big grin un fumator cu cat incerci sa il convingi sa nu mai fumeze cu atit fumeaza mai mult big grin spune-i ca daca nu se opreste din fumat nu o sa mai vorbesti cu el big grin si daca nu se opreste 1 saptamana sau 2 nu il mai baga in seama si o sa se opreasca (sa speram)

| theiaaa a răspuns:

Nu ai cum să o convingi. o persoană, la început, renunţă la tigări pentru că îşi doreşte. dar mai apoi îşi va dori şi nu va mai putea.