| annnnna13 a întrebat:

cum sa fac sa fi mai curajoasa in general, mai nepasatoare, mai detasata si mai putin timida? eu mi am creat fel de fel de fobii, si daca stai sa te analizezi, constientizezi ca te comporti irational si chiar nu ai nici motiv intemeiat ce sa te temi, cauzele sunt ireale, de exemplu acum cred ca am un fel de fobie sociala, sau sunt mai timida nu stiu, in sensul ca atunci cand ies din casa sau sunt printre oameni, ma iau asa emotiile, si mi-e frica sa nu ma comport aiurea, sa nu-mi fac o imagine proasta, sa nu spun ceva gresit, sa-i privesc in ochi etc toate alea, dar ce vroiam sa va intreb, cand esti in momentul ala care iti declanseaza frica, cum faci sa iti stapanesti emotiile, si sa gandesti logic? ca pe mine coplesesc emotiile, nu pot de fiecare data, cum as putea sa ajung pana in punctul in care sa "mi se rupa" de ce cred altii despre mine, si chiar in general, sa am mai multa vointa, in sensul ca atunci cand apare ceva sau vreau sa obtin ceva sa nu imi tot spun mereu ca "nu pot"...tre sa socializez tot mai mult?

7 răspunsuri:
| CrazyTeenager a răspuns:

Deoarece nu ai destula experienta emotionala traita, pe masura ce socializezi te vei descurca tot mai bine si vei avea mai multa incredere de sine, ea se capata dupa ce ai trecut peste o experienta, si ai avut un rezultat pozitiv, in schimb, daca te-ai simtit rau, iti va provoca repulsie. Doar, mergi inainte, inteleg ca esti o persoana foarte auto-critica, dar permiteti si "luxul" de a gresi uneori, fara sa simti resentimente, stiu ca este greu, si ca te macini pe urma, ai unele ganduri, ca trebuia sa ma comport intr-un fel, nu a fost bine asa, ce va crede X. Dar cu cat gresesti mai mult in mod diferit, vei avea de unde invata.
Doar mergi inainte big grin, succes.

| annnnna13 explică (pentru CrazyTeenager):

Mercihappy...ai trecut si u prin asta? sau de unde stii?

| CrazyTeenager a răspuns (pentru annnnna13):

Da, toata lumea trece la un moment dat prin asa ceva, eram obisnuit sa fiu in centrul atentiei, aveam alt stil de viata, si dupa o perioada de inactivitate, m-am simtit astfel cand am reinceput. Dar poti folosi acele emotii in mod pozitiv dupa ce inveti sa le controlezi. Succes :*

Exact asa si eu...pe bune...si acum iar n am iesit de vreo luna din casa, si de aia mi-e greu sa socializez. dar cum le ai folosit in mod pozitiv? cum le ai perceput? :*

Adica eu stiu ca teama asta e nefondata dar faza e ca imi amintesc si toate momentele in care o mai dadeam in bara si cum ma simteam si alea nu ma lasa sa fiu eu insami..tre sa ma detasez cumva

| CrazyTeenager a răspuns (pentru annnnna13):

Cu timpul inveti sa le folosesti dupa bunul plac, ca un combustibil, atunci cand esti constient/a de ele si le poti controla, dar la inceput te pot coplesi, pana reusesti sa te exprimi din nou cu usurinta e doar o chestiune de timp. Eu sunt o fire mai competitiva, si ma gandesc ca mi-e frica sa ma ranesc, dar mai rau ar fi daca as pierde, asa ca trec peste.
Ai putea si sa alergi, dupa 10 minute, secreti endorfina si serotina acestia sunt hormonii fericirii, si vei trece mai usor peste emotii.

| annnnna13 explică:

Am si emotii ca maine trebuie sa merg sa ma pensez si sa ma tundbig grin