anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna!
Cum sa fac sa invat engleza repede?
Voi cum ati facut sa invatati repede cuvintele?
Funda

Răspuns Câştigător
| LifeIsColour a răspuns:

Buna. Sa stii ca nu prea poti sa inveti engelza atat de rapid. Adica, nu este ca si cum ai invata o poezie [si pana la urma, chiar si o poezie, daca este mare, iti trebuie 1-2 zile ca sa o inveti, depinde de fiecare]. Pentru a invata o limba straina ai nevoie de rabdare fiindca fii sigura ca daca incepi cu gandul: trebuie sa invat engleza cat mai repede", nu vei putea. Stii si tu, graba strica treaba. Eu cel putin, nu am putut sa invat engleza de la filme, insa m-au ajutat foarte multe melodiile de pe youtube, cautam o melodie iar langa ea adaugam "lyrics" [versuri]. Citeam versurile in engleza [melodia trebuie sa fie in engleza neaparat] iar apoi ma foloseam de dictionar sau de translatorul de pe google, scriam cuvantul pe care nu il stiam, primeam traducerea si scriam pe un carnetel. Incearca sa faci compuneri in engleza, propozitii si foloseste-te de cuvintele in engleza pe care le-ai notat intr-un carnetel inclusiv traducerea lor. Vei vedea cum iti vei imbunatati vocabularul considerabilwinking.
O alta sursa de unde am invatat engleza si a fost cea mai importanta a fost scoala. De la ore, pentru ca am avut si am in continuare o profesoara foarte buna de englezawinking. Tu procedezi cum crezi ca este mai bine, daca stii ca ai o memorie foarte buna poti invata engleza si din filme, dar pentru asta ai nevoie de pasiune [sa iti placa engleza] iar apoi sa afli si pronuntia cuvintelor, fiindca degeaba stii sa le scrii daca nu stii sa le citesti [sa vorbesti in engleza]. Sper ca te-am ajutatwinking

12 răspunsuri:
| 女明DongRi a răspuns:

Pai din filme si seriale, fara subtitrare si cand nu stii vreun cuvant, il cauti si il scrii undeva ca sa il tii minte.

| ZyReXe a răspuns:

straight face Ca sa inveti engleza trebuie sa invetistraight facestraight facestraight facestraight face nu exista metode rapide decat gaming-ul online care iti imbunatateste vocabularul foarte mult dar trebuie sa joci cel putin 4-5 luni nu 1 zi si nu ai cum sa inveti rapid.

| AnaAmalia31 a răspuns:

Eu uite asa am invatat cuvinte :
Scriam la fiecare litera a alfabetului 2 cuvinte. ( ex. : U - ugly = urat si understand = a intelege - asa faci la fiecare litera din alfabet - cauti cuvinte pe net sau daca ai un dictionar roman-englez) Dupa intram pe Google Translate si ascultam cum se pronunta, iar in paranteza in dreptul fiecarui cuvant scriam pronuntarea, asa cum o auzeam, cu literele noastrewinking. Dupa citeam de cateva ori, apoi copiam toate cuvintele si in romana si in engleza din nouwinking. Acopeream cu o bucata de hartie partea in care am scris traducerea in engleza, lasand libera doar partea in romana sau poti sa acoperi si cu mana, dar sa nu trisezi smug si incercam sa spun traducerea in engleza (vazand doar cuvintele in romana )winking Eu asa am invat foarte multe cuvinte!winking Dupa ce crezi ca le-ai invatat, ti le poti scrie in romana pe alta foaie, apoi sa incepi sa le traduci, iar unde nu stii lasi loc liberwinking
Bafta! happy

| Niakit a răspuns:

Ai nevoie de mult exercitiu. Nu inveti engleza pe auzite, de la filme. De ce crezi ca versurile melodiilor sunt mai usor de retinut decat alte cuvinte in engleza? Datorita frecventei cu care asculti acea melodie, respectiv acele versuri. Concentreaza-te mai mult pe invatat. Dar fa in asa fel incat invatatul sa devina un lucru placut, asemeni ascultatul melodiilor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca vrei sa iti formezi un vocabular de baza in limba engleza, te sfatuiesc sa incerci http://engleza.waialo.com/

| Numero1 a răspuns:

Multe videoclipuri pe youtube, show-uri, wrestling(30%), filme multe, jocuri video(cam 50%), muzica, scoala (doar vreo 20%).
Stii faza este ca trebuie sa traiesti cu ea, sa cresti cu ea, sa o asculti, sa interactionezi cu ea zilnic, nu este nevoie sa o traduci, doar vizioneaza un film fara subtitrare si incearca sa intelegi contextul nu neaparat cuvintele ci ideea propozitiilor, iti va fi cam greu la inceput dar te vei obisnuii si cu timpul chiar vei ajunge sa o intelegi. In functie de aspectul filmului o sa iti dai seama ce vorbesc ei acolo. Crede-ma la mine a mers iar la inceput nici nu credeam ca eu o sa o invat fara sa vreau sau fara sa stiu.
Este probabil un dar pe care l-am primit si as vrea sa stiu ca mai sunt si altii la fel ca mine. Am doar 3 ani de engleza dar nu m-a ajutat prea mult scoala (doar la gramatica:past simple etc) eu nu ma pricep la chestii din astea dar la vocabular sunt un expert.

| negat1ve a răspuns:

Din jocuri, dar mai greu! Mai bine din filme dar sa fie subtitrate bine. Cu cat mai multe cu atat mai bine happy ia-ti un serial sau daca nu filme cat de multe poti vizualiza si daca urmaresti in fiecare zi inveti fara sa iti dai seamawinking

| anonim_4396 explică (pentru negat1ve):

Negative...chiar am incercat sa invat engleza de la filme, dar nu pot ..chiar nu pot.

| AndrewRey a răspuns:

Daca vrei sa iti formezi un vocabular de baza in limba engleza, te sfatuiesc sa incerci http://www.waialo.com/

| Dyana2012 a răspuns:

Eu am invatat engleza din jocuri in engleza! Daca nu stiam cuvinte dadeam pe translate si tot asa in fiecare zi pana cand am reusit sa invat engleaz (nu chiar la perfectie dar am facut un mare progres)...iar dupa mi-am luat un dictionar numai ca nu era numai cu cuvinte din romana in engleza sau invers era si cu teorie, explicatii si cu cuvinte! Imi luam un caiet si scriam...invatam lectia ca erau lectii iar apoi faceam testul! Asa am facut progrese mari la engleza!

Alte răspunsuri
Întrebări similare