| faranume_1314 a întrebat:

Buna!happy cum sa imi convig parinti sa imi ia un telefon nou?, prin note nu i-am putut convige, am luat note foarte mari la evaluare nationala si am intrat la un liceu cu renume din judetul meu, dar degeaba.Anul trecut mi-au promis ca imi iau dar degeaba intr-un final am renuntat sa le mai cer.Mereu motiveaza ca nu au bani etc. dar acum stiu ca isi permit dar nu vor, pur si simplu. Uneori imi dau senzatia ca ma urasc, nu stiu de ce...

3 răspunsuri:
| Madilyn a răspuns:

Nu trebuie sa ai senzatia ca te urasc. Niciun parinte nu`si dispretuieste copilul.doar ca ei poate nu considera ca ai nevoie de un telefon nou. Incearca sa discuti cu ei pe tema asta, nu neaparat sa-i rogi sa ti`l ia sau sa le bagi pe gat faptul` ca ai luat note mari la examen. Spune`le doar ca ti-ar prinde bine un telefon nou si intreaba`i de ce nu vor sa ti`l ia [ daca iti spun iar ca nu au bani, spune`le si tu ca stii ca in perioada asta stau bine din punct de vedere financiar si ca trebuie sa-ti dea un motiv mai bun ]. Si atunci vezi ce o sa-ti zica...
PS: Am trecut si eu prin asta. Parintii nu voiau sa`mi cumpere un telefon nou, iar eu chiar imi doream unul [ pentru. ca celalalt era terminat ]. si nu au vrut sa mi`l ia nici in ruptu` capului, asa ca m`am ambitionat si am inceput sa`mi economisesc bani si intr-un sfarsit mi-am cumparat singura telefon, si totodata le-am demonstrat ca sunt mult mai inteligenta decat credeau ei... [ Nu neaparat te sfatuiesc sa faci la fel pentru. ca stiu ca e greu. Dureaza un pic pana strangi toti banii, dar daca pana la urma chiar nu vor sa-ti cumpere, poti incerca. ]. Bafta. :*

| IloveDamon a răspuns:

Trebuie sa ai o discutie cu ei, sa le explici ca nu esti materialist/a, dar ca zilele in care traim cu totii ne obliga sa ne imprietenim cu tehnologia. Insa depinde sice telefon vrei, ca daca vrei iPhone si parintii tai au venituri mai mici, pot sa-l ceri la nesfarsit.

| stephanny a răspuns:

Nu te urasc. gandeste-te ca chiar nu au bani poate serios, incearca sa-i intelegi, mai ales ca te pregatesti de liceu vei avea nevoie de altii bani alte cheltuieli pe care poate ei nu si-le permit.