| ahaahaahaaha a întrebat:

Buna,cum si de unde radical din 3 e 9 sau radical din 2 e 8? cum se fac astea(calculeaza)

Răspuns Câştigător
| MarianWLF a răspuns:

Mai usor de explicat e astfel:
-deci radical din 9 e 3 deoarece intra in 9 adica 3+3+3=9
-radical din 8 e 2 deoarece 2 intra in 8 adica 2+2+2+2=8
Radical inseamna impartitwinking
Sper ca am explicat bine.

2 răspunsuri:
| XBrunetteX a răspuns:

Ati invatat patratul unui nr?
Adica, de exemplu, 3 la patrat = 9, 2 la patrat = 4...

Daca ati invatat, atunci e usor. Intreaba-ti profesorul, el/ea stie sa-ti explice mai bine. Nu-i asa greu happy

| Papillon09 a răspuns:

Nu radical din 3 este 9, ci radical din 9 este 3winking tot asa si 2, daca nu ai invatat la scoala nu te stresa inca, insa daca vrei iti pot explica... sper. happy
Radicalii sunt de mai multe tipuri, pot fi radicali de ordinul 2, 3, 4, 5..100...etc.
Ordinul radicalului reprezinta puterea la care este ridicat numarul de sub radical. Uite exemple
radical de ordin 2 ( adica radicalul simpu) din 9 este 3, de ce? pentru ca 3 la puterea a 2a este egal cu 9.
Radical din 100 este egal cu 10 pentru ca 10 la puterea a 2a este 100.
Radical de ordin 3 din 8 este 2, de ce? pentru ca 2 la puterea a 3a este egal cu 8.
Si asa mai departe cu celelalte.
Daca nu ai invatat la scoala nu are rost sa te chinui sa le inveti de acum, vei intelege mai bine atunci.winking
Oricum succes! Sper ca ai inteles. Daca ai facut-o cred ca imi poti spune cat fac radical ( de ordinul 2, dar nu se mai spune de ce ordin este, daca este de ordinul 2, doar de la ordinul 3 in colo se specifica ) din 36? Deci te gandesti la ce putere trebuie sa fie numarul care sa iti dea 36 ( adica de ce ordin este radicalulwinking ).
Succes! Astept raspun, daca tot nu ai inteles imi poti spune... happy

Întrebări similare