Este ok. Imbraca-te cum te simti tu bine. Lumea este oricum confuza in primele zile de liceu.
Din cate imi amintesc nu vei trece pe sub flori. Desi asta s-ar putea sa depinda de la liceu la liceu. Este o festivitate normala. Nimeni nu te pune sa faci nimic. Dupa festivitate veti merge in clase, va veti cunoaste diriginta care va va spune cateva lucruri, va va da orarul si va va trimite acasa. Cel mai probabil vor veni cativa colegi cu initiativa sa iesiti toti undeva. Daca nu in prima zi, in primele zile. Sfatul meu ar fi sa te duci daca nu vrei sa pari antisociala.
Cat despre ceilalti colegi in primele zile ii poti studia pentru a vedea care dintre ei par a-ti place si cu care crezi ca te vei intelege. Dupa ce iti gasesti un grup care iti place cu restul nu trebuie decat sa fii politicoasa si sociabila. Nu trebuie sa mergi la toti, dar saluta-i cand ii vezi si incearca sa porti o conversatie daca vin la tine.
Iar despre profesori, daca inveti si iti vezi de treaba o sa vezi ca te vor simpatiza si in liceu.
La liceu nu mai e ca la scoala. Cu 2 ore inainte de inceperea festivitatii trebuie sa te decizi: mergi cu profesorii sau cu elevii.
Daca te vei da cu elevii, dar mai apoi le vei face pe plac profilor vei fi lauta da tradatoare si vei fi cautata de colegi doar pentru a se folosi de tine.
Deci daca te dai cu profesorii te comporti normal cu colegii, dar ti partea profesorilor, si nu te astepti la prea multe dulcegarii de la colegi. Dar vei supravietui convenabil, nu te vor uri.
Daca te dai cu colegii, te intelegi bine cu ei, pe p*si pe profesori cand vb cu ei(daca apare discutia nu te duci direct "ma pis pe profesori") si can ai tangente cu profesorii doar strictul necesau sau vreo gluma care sai displaca profuluibdar sai intarate pe colegi(asta daca esti glumeata, dar mereu strictul necesar)
Sau poti sa faci ca mine:d te pisibpe toti si iti urmaresti interesele de licean: sa nu ao absente desi nubitibsti profesorii cum se numesc si cu colegii decat cand ei nevoie de ei, ca probabil mai ai tu alti prieteni, nu stai in ei.
Sfatul meu: lasa gloata, urmaresteti interesele pentru ca acu trebuie sa tragi tare sa intrii la o facultate buna pe bursa(ca oricine vrea). Nu zice nimeni sa nu iesi in club sa mai bei si tu sau sa stai cu un baiat, dar liceul(alea 6 ore) trebuie sa fie doar pentru dezvoltarea ta intelectuala cu orice pret. Ai destul timp in facultate de prieteni si misto de profesori.
Tias sfatui sa te imbraci ceva mai elegant,ca spre exemplu pantaloni negri cu talie nanta bluza,papion alb cu negru,sacou alb... cit despre cum sa te comporti cu cei din jur, pai fii timida cred ca mai bine nu iti arata partile cele rele, nu te arata vulgara, fii simpla, draguta cu toti