Ar fi ideal sa dispara coruptia, lenea, minciuna, certurile partidelor fara sa faca nimic concret pentru Romanica noastra, aruncatul ciorii moarte in curtea vecinului, sunt prea multe de schimbat... sa se puna accent pe munca, sa dea speranta agricultorilor, sa se infiinteze locuri de munca, sa nu mai plece tineretul in alte tari, sa munceasca in tara lor si sa fie platiti bine. Vad cand merg cu masina in afara orasului zeci de hectare nelucrate, lasate in voia sortii de ani de zile, avem pamant si nu il folosim dar de...suntem boieri! Cumparam de la altii pe euro... combinatele se distrug... importam fier, otel... uite asa pica toata economia tarii, cheltuim banii din buget in campanii electorale, mai nou in Bucuresti se vor pune ceasuri cu muzica si ne imprumutam la FMI, facem datorii si apoi ne roadem unghiile sa dam inapoi banii, de unde? De la noi aia mici... Unde esti tu Tepes Doamne?
In primul rand sistemul sanitar si apoi invatamantul....ambele sunt pulbere in tara asta
Sincer am observat ca din ce in ce mai multe persoane sa apuca de consumul de droguri.ar fi mai bine sa faca mai multe centre care sa vina spre ajutorarea acestor persoane care se desprind de realitate pentru cateva momente...
Asta mi se pare cel mai important. parerea mea:*
ByE:*
Imi plac astfel de intrebari dar tot odata ma intristeaza deoarece cred ca Romania are nevoie de multe actiuni care depind chiar de noi oamenii obisnuiti. Cu multa vointa putem ridica lucruri mari. Revenind la intrebarea ta cred ca... ar tine de comportament si intotdeauna m-a deranjat faptul ca nimeni nu vrea sa te asculte orice ai incerca sa transmiti.
Sunt foarte multe ca suntem o tara cu un handicap foarte mare si pentru a scapa de acest handicap trebuie sa incepem cu parlamentul sa avem niste oameni capabili acolo sus nu pusi sa doarma si pe urma de acolo pleaca totul educatie (multi dintre noi indiferent de varsta mai trebuie sa auzim de cei 7 ani de acasa, dar pacat s-a sarit peste ei.
Sistemul sanitar ieste pfff dezastru, si invatamantl la fel, opoi ce sati mai povestesc de de drumuri asfaltu ala cu gauri de cate 5 cm vai, as pune mai multe indicatoare, mmm salariile fosrte mici si totu forte skump...asta sigur nu poate ramane asa, as scote pozele alea scarboase de pe pachetele de tigarii, as face asfalt absolut peste tot...intr-unn cuvant as face sa fie ca aici in spaniaar fi mult mai bine
Schimbarea mentalitatii, aplicarea corecta a legilor, eradicarea coruptiei, comportamentul, etc. Problema vine in primul rand de la comportamentul fiecaruia. Atat timp cat nu stim sa ne comportam in viata de zi cu zi, nu avem sanse de schimbare. Ne certam, ne uram, ne intereseaza ce face vecinul, ce si-a cumparat, din ce bani si cum i-a facut, ne inghiontim pe strada, in magazine, fara pic de respect si civilizatie, dar cand ni se intrerupe lumina, telefonul, ne ploua in casa sau alte daune ce tin de comunitatea in care traim, sau cand nu primim serviciul corect acolo unde am platit nu stim ca asta se rezolva doar in scris si ca trebuie sa se uneasca toti care sunt afectati. Romanii nu stiu sa se respecte intre ei, dar fac plecaciuni la orice functionar public, la orice ghiseu, la orice medic sau infirmiera care prin natura serviciului sunt obligati a acorda aceste servicii cu zambetul pe buze si respect fata de client, pacient, etc, fara a astepta ATENTII. Nu stim de unde incepe si unde se termina drepturile fiecarui om. E o poveste cu final incert.
IuliutzàThà întreabă:
gigibecalifan întreabă: