Buna. Eu am intrat la liceu pe profil mate-info cu intensiv engleza si am avut certificat de b2 cambridge(FCE). Am o prietena care a intrat la liceu pe profil filo bilingv engleza tot cu cambridge b2. (nivele: a1, a2, b1, b2, c1,c2(cel mai mare))Dar cu toate acestea exista licee care dau examen, da. Sau merge si cu o scrisoare de recomandare de la profesor. Nu este sigur suta la suta. Recomand certificat cambridge, este foarte bun si folositor, acceptat peste tot. Uite, cum e la cambridge daca te intereseaza. Se da examen la un centru ales de ei, nu e prea complicat. Ai 4-5 probe, printre care: -reading and understanding (ceva de genul, nu mai situ exact cum se cheama), cu ABC, apoi ai writing (2 compuneri), listening, si o proba separata de speaking. E chiar interesant. In ceea ce priveste costul examenului, este maxim 700 de lei.(Nu mai stiu exact, parca era si 500) Acestea sunt informatii in mare, pentru mai multe detalii iti las site-ul. https://www.cambridgeenglish.org/exams-and-tests/first/
De asemenea trebuie sa stii ca daca aplici la un liceu bilingv care are si clase normale, trebuie sa fii foarte specific/a cu codurile si asa mai departe. Ca daca pui codul unei clase normale, e clar ca nu intrii la ce bilingva. La aspectul asta sa fii super atent/a. Daca totusi vrei neaparat sa intri la un anumit liceu, pune toate codurile liceului, nu conteaza pe ce profil ajungi, importat e sa intri. Poti sa te muti din semestrul viitor pe filo etc. Iar pentru filo bilingv o sa trebuiasca sa dai o diferenta in cadrul liceului care este mult mai usoara. In cazul de fata ai grija sa te observer profesorul si sa fii cat mai activ, macar prima jumatate de semestru. Cam atat. Sper ca o sa fie de folos.
Dacă te încadrezi la liceul respectiv ca medie, nu mai dai alte evaluări ca să intri. Doar dacă te duci pe alt profil și apoi te transferi dai niște diferențe.
anonim_4396 întreabă: