| Abracadabraash a întrebat:

Daca ma apuc de meditatii la eng si sa zic inv in fiecare zi 1-2ore pot sa o invat in 1-2ani? Voi cum ati procedat cand ati invatat o? Parca nu retin cuvintele si mi se pare grea gramatica. Multumesc

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am adoptat o metoda pe care multi nu o baga în seama. Tu folosești zilnic în limba romana aproximativ 1000 pe cuvinte pe care le repeți, aceste 1000 de cuvinte trebuie sa le traduci în engleza și sa le înveți, apoi te uiți la filme/seriale, citește bloguri ușoare. Cand vezi ca atunci când îți vine o propoziție în cap și vrei sa o zici și o poți spune și în engleza, atunci te poți apuca de gramatica și aici le iei pe rand: present simple+continuous, past simple+continuous, present perfect simple+continuous, bla bla bla, eu nu le-am învățat pe toate, am învățat 9 din ele ca alea sunt cele mai utilizate, de restul e bine sa ai habar. Înveți cum sa le recunoști după adverbele care sunt folosite, spre exemplu pentru present continuous și present simple scrii când se folosește unul și când celalalt și tot asa. Dacă te ții zilnic asa cum ai zis ca vrei, în maxim 3 luni știi engleza de nivel B1 poate chiar B2.