| andreea13_3546 a întrebat:

Daca puteti sa-mi raspundeti si mie va rog... m-am culcat cu prietenul meu si mi-a zis ca s-a rupt prezervativul si s-a terminat in mine...si imi e frica sa nu raman insarcinata.Eu i-au anticonceptionale de 1 luna am avut probleme cu mentruatia...si mai am de luat inca patru luni ...se poate sa raman insarcinata?

6 răspunsuri:
| CocuUu a răspuns:

Este posibil.

| Floreenofficial a răspuns:

Da! 1 picatura de sperma e suficienta in unele cazuri pentru. un copil! sad
ia repede o pastila!

| Anna_4837 a răspuns:

Eu cred ca e posibil sa fi ramas... cel mai usor e sa te duci la ginecolog iti va spune sigur

| OanaG a răspuns:

Da, ia o pilula repede.

| luiza a răspuns:

Esti norocoasa? ei glumeam, daca esti in perioada fertila a lunii ai sanse sa ramai, dar daca zici ca iei anticonceptionale poate nu ramai.

| Unique a răspuns:

Ce faci cand se rupe prezervativul?
Prezervativele sunt singura modalitate de protectie care diminueaza riscul infectiei cu HIV, poate preveni sarcinile nedorite si bolile cu transmitere sexuala. Dar esti sigura ca stii totul despre el?
n general, notiunea de prezervativ se refera la cel masculin confectionat din latex sau poliuretan. Dar exista si variante pentru femei, sub forma unor invelisuri vaginale.
Utilizate corect, prezervativele din latex sunt cele care te protejeaza cel mai bine impotriva infectiilor cu transmitere sexuala (ITS) si sunt extrem de rezistente. Din pacate, cam 7% dintre barbati si femei sunt alergici la acest acest material.

Pentru acestia, exista varianta prezervativelor realizate din latex deproteinizat, cea a prezervativelor naturale (realizate din membrana intestinala de miel) sau cea a prezervativului feminin, produs din poliuretan. Acest material derivat din plastic este mai subtire si transmite caldura mai bine decat latexul. In consecinta, senzatiile vor fi foarte apropiate de cele naturale.
Care sunt avantajele folosirii lui?

Prezervativul este singura metoda de contraceptie care ne protejeaza si impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Ajuta la prevenirea starilor patologice cauzate de ITS - afectiuni inflamatorii pelvine, durerea cronica, infertilitatea, cancerul de col.

Mai mult decat atat, este una dintre metodele contraceptive cu o eficienta ridicata care nu presupune bombardarea organismului cu diferite substante pe care acesta trebuie sa le metabolizeze, cum se intampla in cazul contraceptiei hormonale.

Prezervativele sunt lipsite de nocivitate, nu au efecte secundare, nu necesita administrare zilnica, pot fi folosite fara ajutorul personalului medical, iar utilizarea lor poate fi intrerupta in orice moment, cu reversibilitate imediata. De asemenea, implica barbatul in contraceptie si ajuta la prevenirea ejacularii premature.



Care sunt dezavantajele folosirii lui?

In tabara argumentelor contra, se afla in primul rand obiectia legata de intreruperea sau impiedicarea desfasurarii firesti a actului sexual (momentul aplicarii, al scoaterii prezervativului, o atentie sporita din partea partenerului in timpul actului sexual, limitarea anumitor momente ale postludiului, riscul unor posibile accidente, etc.). Pe scurt, sunt persoane care considera ca utilizarea prezervativului diminueaza placerea actului sexual.

Apoi, mai exista riscul de a determina alergii la lubrifianti sau la latex si de a se rupe sau aluneca in timpul actului sexual. Pentru unele persoane procurarea de prezervative, discutia cu partenerul/a despre folosirea lor poate fi stanjenitoare.

Riscuri

Daca prezervativul se rupe, se poate aplica imediat in vagin un spermicid, sub forma de gel sau crema; spalarea vaginului cu apa si sapun vor reduce riscurile de aparitie a ITS. Pentru prevenirea sarcinii, femeia va solicita contraceptie de urgenta.

Conform unei sinteze a 15 studii folosindu-se peste 25. 000 de prezervative, s-a descoperit ca 4, 63 % s-au rupt şi 3, 40 % au alunecat, deci un total de 8, 03% din cazuri.

Problematica poate fi si utilizarea lui gresita. Ejacularea masculina se intampla, in medie, cu o viteza de 45 kilometri la ora. La o asemenea viteza, este nevoie de spatiu pentru colectarea lichidului seminal. Acesta poate frange fragila bariera de cauciuc care este varful prezervativului. Aerul din varful unui prezervativ este motivul principal al ruperii acestuia.

Daca prezervativul este prea lubrifiat sau prea mare, el poate aluneca si ramane inauntru vaginului. In acest caz, incearca sa il scoti singura. Daca nu reusesti, mergi cat mai repede la un medic.

In cazul alergiilor la gel se poate schimba marca acestuia. Folositi doar gelul hidrosolubil. In nici un caz nu se vor folosi substante uleioase cum ar fi vaselina sau alti lubrifianti, diferite creme sau poduse cosmetice, uleiul comestibil sau grasimi. Gelurile pe baza de silicon isi pastreaza timp indelungat proprietatile, sunt insa mai scumpe.

Cat de sigur e?

Studiile arata ca prezervativele sunt eficiente in proportie de 98 %. Intr-un an, din 100 de cupluri, doua pot avea o sarcina sau chiar mai mult. Totusi, in lumea reala, rata de esec este in medie de 12 %. De ce? Nu se folosesc corect, nu se utilizeaza de fiecare data sau se intampla sa se rupa.

4 din 10 persoane prefera prezervativul oricarei alte forme de protectie. El este preferat de persoanele intre 16 si 20 de ani. La aceasta categorie de varsta 64% dintre tineri aleg prezervativul fata de doar 26% dintre persoanele peste 45 de ani.

In topul celor care nu vor sa foloseasca prezervativele sunt: israelienii (40% dintre ei nu le folosesc), urmati de croati (23%) si polonezi (21%). Prezervativul este foarte popular in Japonia, Grecia, Spania si Taiwan.