| Iuliafta a întrebat:

Buna,de acum 1-2 ani părinții au început să fie mai severi cu mine și pe sora mea mai mica o lăsă să facă ce vrea. Vreau sa menționez că ea are 10 ani și eu 12 mă tot compara cu ea și îmi spun într-una de ce nu pot fi că ea pe mine mă dor toate comparațiile astea mai ales că eu cu sora mea n-avem o relație atât de strânsă și aceste lucruri ne îndepărtează din ce in ce mai mult. Ea se crede superioara fata de mine că na, azi tatăl meu vitreg mi-a zis daca mai fac multe figuri sau mai zic ceva de ce nu mă angajez el crede că copiii n-au drepturi și dacă părinții le zic ceva aia să facă. Eu nu pot sa suport multe lucruri și am avut câteva tentative sa plec de acasă și unele că sa mă omor dar mereu m-au prins și iar o luăm de la capăt.Simt că ceva e in neregula cu mine și că sunt doar o povară pentru ei știu că ceva nu e în regulă cu mine mintal, psihic daca am avut tentative de omor.VA ROG ajutati-ma NU STIU CE SA FAC SI NU VREAU SA SE INTAMPLE ALTELE.☹️

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Daca ai avut tenative de omor e de asteptat ca ei sa te tina mai din scurt, spre deosebire de sora ta.Imi pare rau ca parintii tai nu realizeaza cat de toxice sunt aceste comparatii.Insa ai putea sa le comunici acest lucru, sau le trimiti articole de pe internet care explica ce si cum. Dar atentie, sa nu le spui intr-o maniera acuzatoare, care ii va enerva mai mult, ci preferabil atunci cand sunt calmi, sa le arati ca vrei sa devii o versiune mai buna a ta si ca exista alternative, iar comparatiile cu sora ta iti fac rau si nu te ajuta deloc etc. Daca tipi sau esti agresiva ei vor reactiona la fel, sa stii.

Nu ai vrea sa mergi la psihologul scolii? Acesta te-ar asculta fara sa te judece si acolo chiar simti ca ai drepturi. Poate fi prietenul/prietena adult de care ai nevoie.

Cand simti ca nu mai poti, sau vrei sa se termine totul, iti recomand sa suni la telefonul copilului - 116111. Citeste aici http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente.

6 răspunsuri:
| Iuliafta explică (pentru dullcat):

Le-aș arata aceste articole dar sa vezi că nici părea nu mi-o asculta ei zic că internetul îndruga prosti și că copii trebuie să tacă in fata părinților și să facă cum zic ei pentru ei copii n-au niciun drept

| dullcat a răspuns (pentru Iuliafta):

Nasol.Totusi, alea sunt siteuri pentru parinti.Iti dai seama din nume.Nu poti vorbi cu un adult din familie (poate o matusa) sa le trimita pe Facebook sau ceva?

| Sistemulxxl a răspuns:

Poti sa enumeri drepturile si obligatiile copilului?

| alexiaA88 a răspuns:

Singurul lucru ce ti as zice ar fi sa nu ti pese. doar pentru ca te compara asta nu inseamna ca nu esti o persoana super si tu. ignorai, si focuseaza te pe tine si lucrurile care ti plac tie, scoala, fa chestii ce ti placcc, ignora ce zic ei si nu iti fa griji cum si ce zic, cand vei creste putin mai mare iti vei da seama ca lucrul care te ajuta sa fii cea mai buna este sa nu ti pese absolut deloc ce zic altii, stiu ca pare greu dar daca stai sa te focusezi pe lucruri negative vei fii o persoana negativa asa cum si sora ta este pentru ca parintii va compara, daca nu reusesti sa ti faci o prietenie cu ea mai ales pentru ca e sora ta atunci nu ti mai bate capul?

| Contascuns0742 a răspuns:

Ușor... nu cred că e cazul sa te omori! Singura soluție în legătură cu sora ta e sa nu-ți mai pese, crede-mă cu cât îți pasă mai puțin cu atât de afectează mai puțin, iar în legătură cu tatăl tău cred singura soluție e să îl asculți și să nu mai faci figuri, fă-le macar în cap până pleci de acasă.