Cred că majoritatea a trecut/trece prin asta. Nu mai chiuli de la ore, prima impresie contează foarte mult pentru profesori, iar dacă ai multe absențe nemotivate ți se va scădea nota la purtare. Când ajungi acasă mănâncă și odihnește-te, iar apoi apucă-te de învățat. Ca să mai economisești timp pe parcursul săptămânii, din weekend ai putea să începi să faci și temele pentru alte zile ale săptămânii, nu doar pentru ziua de luni și să și înveți la respectivele obiecte. Încearcă să prinzi curaj și să răspunzi la ore, iar la sfârșitul semestrului/sfârșitul anului vei fi răsplătită cu o notă bună. Eu am un profesor de biologie foarte sever care a început să ne pună întrebări în clasa a noua din clasele 5-8 . E destul de sever și tuturor ne era frică de el pentru că asculta în fiecare oră, dar acum după 2 ani ne-am obișnuit cu el și e chiar super ok și înveți de plăcere, nu de teamă chiar dacă ascultă tot în fiecare oră . La început profesorii încearcă să se impună mai mult ca să vă facă să credeți că la liceu nu e chiar de glumă(și chiar nu e), dar nici așa „măcel" cum afirmă ei Eu sunt absolut sigură că tu vrei să urmezi o facultate. Dacă aici ți-e frică, acolo ce o să mai faci? Va fi mult mai greu. Înarmează-te cu răbdare, ai încredere în tine, încurajează-te zilnic și gândește-te că toate eforturile tale de acum vor fi răsplătite peste câțiva ani cu un loc de muncă și un salariu bun.
In prmul rand nu mai pleca de la ore pe baza aceasta profesorii isi vor face o impresie proasta despre tine. Incearca sa inveti acasa din diferite cart ca sa te bagi sub pielea lor, ridica mana, inainte sa te numeasca profesori, fii activa la ora si pana la urma o sa te obisnuiesti.
Este doar inceputul liceului. Nu poti avea doar note mari, trebuie sa te obisnuiesti sa mai iei si note mici. Si eu sunt pe a 9-a dar sunt constienta ca nu pot avea note mari la toate. Ma axez pe materiile care imi plac si pe care le consider mai importante si la restul incerc sa iau note pe atat cat sunt in stare.Nu te stresa, te vei obisnui