anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ceva timp am o stare foarte proasta. Nu stiu ce sa mai fac. Pana acum cateva luni eram plina de viata, imi doream sa ajung undeva, sa am un viitor mare, sa ajut oamenii si animalele. Dar de cateva saptamani mintea mea a luat-o razna. Acum un an, sora mea a murit fiind bolnava de cancer. A suferit doi ani. Am vazut cum se stinge sub ochii mei. M-a pus sa ii promit ca nu o sa moara. Mi-am revenit dupa acest eveniment si am cunoscut un baiat pe care am inceput sa il iubesc, el nu stie asta. Am vorbit cu el 2 luni, ma facea foarte fericita. Simteam ca pot sa vorbesc cu el orice, dar de o luna nu vrea sa imi mai raspunda. Nu stiu unde am gresit. Problema e ca de cand nu mai vorbesc cu el, nu mai gandesc bine. Acum am ganduri care imi spun ca nu vreau sa ajut, ca nu iubesc, ca nu simt mila, care ma fac sa ma simt vinovata de tot ce am, imi pare rau ca le am, dar imi e frica ca peste ceva timp nici asta nu o sa o mai simt. Ma simt fara sentimente, confuza si oricat de mult dorm, tot obosita ma simt. Imi e dor de mine. De ce am fost. Si daca ma uit la televizora simt rau. Inainte simteam mila. Acum nu stiu ce mai simt. Judec orice, simt ca nu mai pot sa ajut si nu stiu ce sa fac. Imi e frica sa nu ajung indiferenta si sa nu mai vreau sa ajut. De mica am crescut fara parinti, ei lucreaza in strainatate si eu stau cu bunica. La psiholog nu am cum sa ajung acum. Imi e frica sa nu ajung nebuna. Aceasta frica am mai avut-o si cand eram mica, dar a trecut dupa 2 ani. Ce sfaturi imi dati? Imi e foarte frica.

1 răspuns:
| GaZa1994 a răspuns:

Buna! Situația ta pare ca cere o vizita la psiholog. Pana atunci, eu zic sa nu te sperii prea tare. Fiecare om trece printr-o perioadă mai dificilă uneori si pare ca totul se sfârșește si ca nu mai e nimic de facut dar in timp totul va trece si vei ajunge la un punct in care sa fii mulțumită cu ceea ce esti iar asta daca ramai calma acum si nu te mai ingrijorezi atât de tare. Grijile sunt cele care nu te lasă sa dormi si te obosesc. Iti mănâncă energie, sănătate si mintea. Doar trebuie sa stai calma si sa iti faci prieteni noi iar daca deja ai prieteni, sa iti petreci mai mult timp cu ei, sa iei afara, sa joci un joc, sa iti creezi hobbiuri si alte activitati sa te tina ocupată pe placul tau.