anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ceva timp (cam 3 luni) mă simt continuu neliniștită. Parcă urmeaza sa se întâmple ceva rau si nu inteleg de ce.Nu pot sa ma mai concentrez la ore atat de bine pe cat o faceam inainte si dorm cam putin pentru varsta mea (implinesc 15 ani in mai).Nu stiu care e cauza, ma gândesc ca certurile parintilor mei de demult au efect acum.Ei se certau foarte des cand eram eu mica si cred ca ma afecteaza acum.Sau s-ar putea sa fie din cauza examenului? Am slabit vreo 4 kg din vara si am doar 47 de kg la 1, 73.Mi-e teama sa nu ma îmbolnăvesc...Mi-am facut acum 5 zile analizele si sunt chiar foarte bune(mi le-am facut fiindca oftez des si nu am idee de ce).E multe de spus si nu am cum sa le spun, dar voi ce parere aveti? Ce am?

6 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Eu niciodată nu v-am înțeles pe cei care aveți stări și nu puteți să le explicați și singuri. Până la urmă voi știți mai bine ce simțiți și ce trăiți. Niciodată nu mi s-a întâmplat așa ceva mie.

| AdrianaManu18 a răspuns (pentru T0T):

O să ți se întâmple la cum gândeşti, deşteptule!

| T0T a răspuns (pentru AdrianaManu18):

Cum să mi se întâmple dacă sunt rațional și mereu am motive?

| OoBunnyoO a răspuns:

Probabil ca ai o probleme cu anxietatea. De asemenea, este foarte posibil sa te axezi prea mult pe starea asta negativa. Problema cu anxietatea, cu starile negative, cu fricile, cu bolile etc sta cam asa: cu cat te gandesti mai mult la ele, cu atat se vor intensifica.

Daca incepi sa ai o stare de neliniste si te intrebi de ce ai starea aia, daca o ai, o sa se intample oare ceva? daca nu scapi de ea, o sa te imbolnavesti? oare esti deja bolnava? etc. Cand ai astfel de stari, uneori este bine sa le accepti drept ceea ce sunt si anume, niste stari si atat. Daca te vei axa pe ele, risti sa cazi prada unui cerc vicios din care iti va fi foarte greu sa scapi.

Ai slabit 4 kg, insa analizele sunt bune. Evident, nu este o problema de sanatate. Poate mananci mai putin, poate faci mai mult sport, poate esti mai stresata.

Cat despre boala, din punctul de vedere al unei persoane care a suferit de anxietate toata viata, doarme trei, patru ore pe noapte si cu o dieta extrem de nesanatoasa, stresul nu te imbolnaveste asa de usor.

| Nitroblast a răspuns:

Sau e totul in capul tau?

Cred ca ai observat o data ca esti mai la nelalocul tau si ti s-o intiparit in minte. Ia-ti gandul de la asta si concentreaza-te pe...ce faceai tu de obicei. O sa treaca.

Sau metoda cea mai eficienta (si care are tare mult hate pe TPU) : o rugaciune nu strica.

| AdrianaManu18 a răspuns (pentru Nitroblast):

Nu cred, mi-am pierdut recent încrederea în cineva şi poate de asta ori nu ştiu... Mersi oricum pentru sfat!