Alunitele se inrosesc atunci cand sunt expuse timp indelungat la soare. Dupa o perioada se va face o pata alba in jurul ei. Nu e bine sa o expui la soare si nici nu cred ca e bine sa dai cu ceva pentru ca sunt extrem de pretentioase.
Totusi e bine sa mergi la un medic dermatolog.
Nu am tinuto la soare. adica nu are cum pentru ca eu de obicei pot doar tricouri cu maenca mai lunguta. iar alunita e la subrat adica un pic mai sus de subrat si dedesubtul ei e ceva. o dunga mica rosie.
Sper sa nu fie ce cred eu pentru. ca daca e ar fi cazul sa te duci la un doctor. Nu stiu daca alunita o ai din nastere sau ti-a aparut ulterior. Daca ti-a aparut ulterior, adica daca nu o ai de multa vreme, ar fi bine sa te duci la doctor pentru. ca eu studiez pentru facultatea de medicina si am citit despre asa ceva. Nu vreau sa te sperii de aia vreau sa stiu daca alunita seamana cu un cos. Daca o ai din nastere nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji poate te-a jenat vreun maiou sau tricou pe care l-ai purtat si de aia te-ai inrosit. Succes :*
Pai alunita mi-a aparut cam de 5-6 luni sau mai mult dar stiu ca nu o am din nastere. Ce trebuie` sa fac? :/
O am cam de 5-6 luni sau mai mult dar sigur nu din nastere. si nu e un cos pentru ca arata FIX ca o alunita. Ce ar trebui sa fac? :/
Du-te cat de repede poti la dermatolog pentru ca daca ar fi boala la care ma gandesc(nu pot garanta ce e pentru cu nu am vazut cu ochii mei alunita) se dezvolta repede dar aparitia alunitei e doar prima etapa a bolii si se poate vindeca usor. Problema e ca multi oameni ignora alunita in cazul in care o observa(poate aparea in mai multe locuri) iar aceasta dispare dupa un timp si mai tarziu cand e depistata boala e intr-un stadiu grav. Asa ca mergi pana la doctor si vezi ce-ti spune poate nu e nimic dar mai bine sa fi sigur decat sa regreti mai tarziu. Succes :*