| Haji1939me a întrebat:

Bună,deci am o dilema(care mie mi se pare mare). Sunt o fată de clasa a-8-a(de abia am trecut) și am o prietenă cu părinți ciobani,care o obliga să îi ajute cu treaba,ea este cea mai bună prietenă a mea,iar acum, fiind vacanta de vară și vrem și noi să ieșim să ne plimbăm, nu putem fiindcă mama ei ar urla la ea cum că 'te omor în bătaie' sau 'futu-ți morții tăi treci și ajută-mă la treabă. Faza este că, ea este chemata acasă pe la 6-7(ținând cont că ne plimbăm numai pe strada din fața casei ei).Și după ce ea pleacă,aleg să ies cu niște colegi, iar ea se oftice, că ea nu poate ieși și este supărată.Aş putea să stau cu ea peste ora 7, până la 10, dar:
1.Mă simt extrem de prost când sunt cu părinții ei fiindcă au ajuns să mă amenințe și pe mine că mă vor bate.
2.Eu voi stă acolo degeaba uitându-mă la ea cum își ajuta părinții la făcut caş/brânză.
Acum, nu știu ce să fac că să fie și ea căt și eu să fiu bine.
Vreun sfat? Vă rog! Dau fundiţă!

2 răspunsuri:
| MuatafaonurContInchisDeTot a răspuns:

îmi parte foarte rău pentru prietena ta ca are niște '' părinți'' grav de bolnavi și lipsiți de umanitate își tratează propiul copil într-un hal murdar grav de bolnav sper cu toată inima îmi doresc cu toată inima să nu-i afectează copilăria Adolescența și viața căci cu așa' 'părinți'' riscul de a se înbolnavi copii este unul enorm de mare de Anxientități și ne siguri pe ei apoi ajung sa au depresii severe și probleme de sănătate tu ești singura prietenă a prietenei tale și singura soluție s-o ți departe de acei '' părinți'' bolnavi fă-ți un program în așa fel încât să-ți fie și ție bine și eu să-ți ajutor prietena sa iasă din mediul acel bolnav stai alături de prietena ta stai de la 7 la 10 cu ia și nu-ți abandona prietena. "Părinți ei" îi distrug sănătatea si o tratează într-un hal bolnav rău de tot.

| Violleta2022 a răspuns:

Cand prietena ta are treaba si-si ajuta parintii, este frumos si respectuos sa nu o mai deranjezi, ca nu-i treaba ta sa intervii.
Plimbatul ala nu este important, iar daca vrei sa o ajuti pe prietena ta, apai du-te acolo si pune umarul la munca alaturi de ea.
Nu te mai duce sa te uiti la ea ca nu-i normal, poate de aceea si tipa maica-sa la ea, ca o tii din treaba.
Stai acasa la tine si asteapt-o pe ea sa vina, cand are ea timp.