| Mariapapanag a întrebat:

Buna, deci eu cu prietenul meu suntem impreuna de 2 ani din care de 1 an stam in aceeasi casa cu parintii mei, eu am varsta de 17 ani iar el 23. Ai mei au fost de acord cu relatia ca doar locuim împreuna si stiu de el de la inceput, intrebarea mea este, daca se razgandesc si vor ei sa ma desparta de el si sa zicem ca se ajunge la politie \judecata mai sunt cosecinte? Adica ma gandesc ca nu sunt o jucarie si cand au ei chef sa ma lase sa iubesc, daca intelegeti ce vreau sa spun, lasand asta la o parte daca plec de acasa fiind conflict si ma mut cu el separat?
Va rog raspunsuri concrete, multumesc

5 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Daca tot sunt de acord si chiar va iubiti, ati putea sa va căsătoriți si atunci devii majora si la 17 ani. Cata vreme traitu împreună fără căsătorie nu aveti binecuvsntarea Creatorului peste relatia voastră, va condamna constiinnta pentru sex, nu puteți fi cu adevărat fericiți si liniștiți.

| Violleta2022 a răspuns:

Legea spune ca esti sub grija (parinteasca) tutelara si legala pana la 18 ani.
Daca parintii tai sunt suparati, il pot acuza pe iubit de coruptie si viol la 15 anisori, odata ce spui ca esti cu el de 2 ani, apoi intretinerea continua de relatii sexuale cu o minora, el fiind adult (mult mai mare ca tine cu 6 ani), deci stiind ca face un rau unei fetite minore, poate ajunge dupa gratii.
Mai ai 1 an de zile de suportat, dupa care iti poti lau iubitul si pleca in lume, ca la 18 ani devi majora si libera sa faci ce vrei tu.

| Mariapapanag explică (pentru Violleta2022):

Ok dar daca totul s-a facut in preajma lor si ei stiu detaliile astea si le accepta acum si sunt de acord de 2 ani de zile de ce acum le ar da dreptul sa se razgandesca la un conflict cu mine care se poate ajunge prea departe?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Mariapapanag):

Nu stiu...asta trebuei sa-i intrebi pe ei, nu pe mine.

| suntserios a răspuns (pentru Mariapapanag):

Pai de unde sta știm noi de ce s ar răzgândi ei. Poate doar daca își dau seama că au făcut o greșeală