| MystiqueLife a întrebat:

Deci. noi suntem clasa a 8a (fetele) si nu exista zi in care sa nu ne certam! Serios! nu exista zi in care 2 fete sau mai multe sa se ia la cearta din niste nimicuri no talking am costatat ca de la un timp nu trebuie sa mai glumesti pe seama altora in clasa asta pentru ca iese cu scandal waiting. exemplu : grupul x e cu fetele mai bune la invatatura, iar y cu note mai putin bune. o fata din grupul x a ras fara sa isi dea seama pentru ca o fata de la y nu a stiut ceva la tabla, si y s a enervat. in pauza a fost o cearta cumplita si desi as vrea sa fiu impartiala, iau apararea lui x!
cand nu te pui bine cu cele din y te fac in toate felurile, te injura de parca esti ultimu` om de pe pamant! iar in timpul testelor nu scapi de ele" da mi si mie aici..." din cauza lor azi nu am mai avut timp sa fac tot testul meu(pun pariu ca iau nota mica) ca din 2 in 2 minute ma intrebau ceva. ma scot din pepeni! cand apuca te injura dup aia se milogesc si tot asa.
ma enerveaza ca se folosesc de noi cand au nevoie ca pe niste obiecte, si profita. cu toate ca unele profe au incercat sa ne explice, sa nu ne mai suparam si multe insa la unele nu a fost de niciun folos.
celelalte fete din x chiar si atunci cand suntem impacate, nu le mai ajuta pe cele din y, pentru ca stiu ca se vor invata cu cersitul pe degeaba.
dar eu... parca am o slabiciune! oricat mi as dori sa nu le ajut, pentru ca nu merita, tot o fac si pana la urma eu ies in pierdere si ajung sa regret!

vreau sa incerc sa le explic ca la liceu o sa ne amintim aceste momente, o sa ne dorim sa dam timpul inapoi, si o sa ne spunem ca daca am mai fi aceeasi clasa ne-am fi inteles mai bine...
am incercat sa fim mai unite, sa iesim toate in oras, dar din vreo 10 cate suntem, vreo 7 spun ca nu ies, ca au treaba etc.
daca ati avut rabdare sa cititi tot, va rog un sfat, o solutie. timpul trece, iar cand o sa ne intelegem mai bine ne vom da seama ca e prea tarziu.

4 răspunsuri:
| Alecssa a răspuns:

Tocmai asta e faza, atunci cand nu ai ceva(gen desteptaciune) si nu ai prin ce sa iesi in evidenta, o faci prin bataie, injurii si toate astea. Eu una m.as infige in parul lor si apoi tag mal sau m.as lua de punctele slabe. in general aceasta este calea de a potoli pe cineva de genu asta. Dac vede ca nu.ti poate fi superior pleca cu coada intre picioare. NoROCK!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna. Cam asa mi se intampla si mie. Eu zic sa le spui cu frumosul sa nu va mai certati si incercati, daca va injura, sa le ignori. happy Intr-un timp o sa isi dea seama ca au gresit.winking Daca in ore nu te lasa, nu le da atentie sau, daca asta nu merge spune-i profesoarei/profesorului si va rezolva cumvawinking Sper ca te-am ajutat kiss. Funda?big grin

| CoolSaku a răspuns:

Eu cred ca nu ar trebui sa iti pese atat de mult de persoanele din jur, pentru ca lor nu le pasa de tine nici macar pe jumatate. Oricat ai vrea sa impaci ambele grupuri, nu vei reusi. Incearca sa faci grupul x sa inteleaga ca nu trebuie sa se coboare la nivelul grupului y, ca nu merita. Tu ar trebui sa le spui celor din grupul y ca atata timp cat nu te respecta nu le vei mai ajuta. Daca ele vor avea mai mult respect pentru tine, atunci ajuta-le din nou, dar astfel incat intai sa rezolvi testul tau. (Tine si tu mana mai intr-o parte ca de aicia se descurca ele) Asa vei reusi macar sa desparti grupurile si sa le opresti din cearta. Mereu in viata vor exista persoane invidioase, persoane mai prejos decat noi... Ceea ce conteaza e ca daca tu te lasi folosita in continuare, altii care nu merita vor ajunge mai presus ca tine. Nu trebuie sa lasi asta sa se intample. Nu trebuie sa ii ajuti pe altii inainte de a te ajuta pe tine, pentru ca daca faci asta tu vei ajunge cea neajutorata.

| Fluturemov a răspuns:

Pt ca nu sunteti o cls unita!
Si asta e si din cauza dirigintelui...eu una am un diriginte super de treaba care ne ajuta si cand se intampla sa se certe cineva le ia deoparte si vb cu ele si le inpaca.
Si asta in timp de cateva luni, ca acum nu se mai cearta suntem mai uniti!

Si apropo cine e mai destept cedeaza! asa ca ati face bine cele din "grupul y" sa le ignorati.si o sa se calmeze.o sa isi dea seama singure cand o sa fiti mai mari.

Bafta!