| ILoveMyBed a întrebat:

deci o prietena de-a mea care are 13 fumeaza de cateva zile, si mi-a spus a atunci cand trage mult fum, o dor plamani si dupa 10 min o dor din nou, ce ar trebui sa faca, nu poate nici sa pufaie ca face cancer, ce ar trebui sa faca?
Funda.

13 răspunsuri:
| anotimp2 a răspuns:

Sa se lase de fumat. E cea mai buna cale pentru. sanatatea ei.happy

| TeQui a răspuns:

Sa nu mai fumeze! Mai ales la varsta ei, nu e de loc bine sa te ei de fumat decat dupa 18 ani, daca o sa continue tot asa o sa se imbolnaveasca si o sa fie si mai rau! asa ca spune-i ca daca tine la viata sa si-o pastreze si sa nu mai fumeze stiu ca parca e placut sa fumezi dar nu e de loc bine! ai vazut ce scrie pe pachetele de tigari FUMATUL DAUNEAZA GRAV SANATATII!

| 愛日本 a răspuns:

Să nu mai fumeze! Đăăă.

| Kaoru a răspuns:

Sa se lase de "fumat". Tot ce vrea ea sa faca e sa para "smechera", independenta sau dura. La 13 ani n-ar trebui sa stii cum sa deschizi un pachet de tigari.

| deniisu a răspuns:

Sa se lase de fumat.cred ca i cel mai binebig grin.zi sa se apuce peste vreo 3-4 ani daca chiar tine neaparat sa fumezelaughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La o varsta asa fragila nu ar trebui sa fumeze pentru ca plamanii nu sunt inca dezvoltati bine.
Ar trebuii sa se lase o perioada de timp.

| OrangeJuice a răspuns:

Sa nu mai fumeze.

| Capy a răspuns:

;|
Sa nu mai fumeze.
Ea nu se gandeste. e totusi mica. daca merge la vreun control, echografie la plamani, doctorul o sa-si dea seama ca fumeaaza, asa vor afla si parintii.

| saster a răspuns:

Sa se lase laughing

| liii a răspuns:

Sa se lase de fumat...nu-si da seama acum dar in timp o sa-i faca foarte rau.Nu inteleg de ce isi pune in pericol sanatarea doar pentru a fi "smechera" si de la varsta asta... daca nu se lasa acum de fumat o sa vrea peste ceva timp sa se lase si nu o sa mai poata.

| paul21 a răspuns:

Buna!
Nu este bine ca la 13 ani sa te apuci de fumat! Este normal sa o doara plamanii, este o varsta frageda pentru asa ceva. Fumatul este un dusman al nostru si daca nu te lasi de el, nu vei mai scapa asa usor! Spune-i ca daca fumeaza de la aceasta varsta, nu se va mai dezvolta normal, mai ales ca este in perioada de pubertate. Sfatuieste-o ori sa nu mai fumeze niciodata, ori sa astepte pana la o varsta unde plamanii vor suporta mai bine fumul de tigara, adica dupa 18 ani! Uita-te aici: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1447
http://www.medicina-familiei.ro/......matul.html
Ai o multime de argumente ca s-o convingi ca fumatul este extrem de daunator!
Sper sa imi asculti sfatul! Numai bine!

| AnnaAbba a răspuns:

1. Sa se lase.
2. Ori nu stie sa fumeze, adica nu trage in piept bine
3. Ori trage prea mult fum, sa traga si ea mai putin poate reuseste. Daca nu sa se lase

| Pιтιкa a răspuns:

Offff! La 13 ani fumeaza? Din cauza la tigari plamani o dor pentru ca ea e inca mica si plamani ei sunt sensibili! Nu`i trebuie tigarile acum! O sa se inbolneveasca si o sa fie rau, dar poate si sa faca cancer la plamani.Deci sa se lase de fumat cea mai buna metoda. Spune`i sa se potoleasca cu asta si ca nu e bine ce face poate dupa 18 ani daca vrea, dar asa nu.
Bye, Bye pup