Buna
Renunta cat mai repede la aceasta prietenie nociva!
Daca nu vei renunta, te va trage in jos!
Vorbeste urgent cu mama ta si ii aduci la cunostinta tot ce face amica ta, indeparteaza-te cat nu este prea tarziu.
Cauta-ti alt grup de prietene si inceteaza a mai umbla cu amica ta.
Nu mai raspunde la chemarile ei, mai ales seara.
Daca tu ai realizat ca ea nu procedeaza corect, inseamna ca tu nu poti face ceea ce face ea si mai bine renunti la prietenia ce va leaga de ceva ani.
Ce sa faci?
Sa iti cauti de treaba ta si sa incepi sa devii acel copil de nota 10!
Craciun fericit
Ști cum se spune "Spune-mi ce prieteni ai ca să-ți spun cine ești". Caracterul unei persoane este definit de cei mai buni cinci prieteni ai săi. Mulți nu ajung la acest număr datorită neloialității, lipsei de încredere sau faptului că se simt lăsați baltã și doar se profită de pe urma lor.
Da ai făcut bine că vrei sau ai încheiat prietenia cu acea fată, deoarece ea s-a schimbat și nu mai e cum a fost odată. Înțeleg cât de greu e să te simți singură dar le ai pe acele prietene și sper că vei găsi pe cineva potrivit care să te completeze.
Ești o persoană bună, cepoți face acum e să te orientezi spre grupuri încare să existe un interes comun (fie că e legat de voluntariat sau muzică) Ai putea să te dedoci acestora și vei avea mai mult succes pe viitor și cine știe poate vei câștiga o prietenă loială și la fel de bună ca tine
Crãciun fericit fie ca dorințele tale să se împlinească
Daca i-ai zis sa aleaga intre tine si cealalta fata, si a zis ca se mai gandeste.e clar ca nu mai aveti legatura aia stransa dintre voi cum era odata... Zic sa nu stai prin preajma ei atata timp cat iese cu bajetii, cu,, fetele ei", cu gasca... E mai bine sa ai putine prietene, dar bune, decat multe si. Expirate... Si DA ai procedat foarte corect. Bravo! Ps: si eu am 13 ani. Putem fi prietene si ne putem da sfaturi . Daca vrei. Sarbatori fericite!
Daca tu ai ajuns la concluzia ca nu esti de acord cu lucrurile pe care le face ea si cu locurile in care merge (nici eu nu cred ca face lucruri potrivite pentru varsta ei), nu o piti obliga nici pe ea sa se schimbe însă si tu esti libera sa iti alegi alte valori. Stiu ca nu e usor mai ales ca e cea mai buna prietena. Poti vorbi cu ea, însă dupa asta nici nu ai cum sa mai simti o apropiere de ea. Este normal sa te simti distanta pentru ca a facut niste lucruri cu care nu esti de acord. Stii, poti ierta persoana respectiva, însă nu poti pur si simplu sa ignori ceea ce a facut. Cu siguranta iti vei găsi si alte prietene. Sa stii ca si mie si sunt convinsa ca si altora li s-a mai întâmplat. Nu neapărat sa iti pierzi prietena cea mai buna, însă sa gasesti in clasa sau in grupul de prietene o alta fata cu care nu prea vorbeai mai deloc, sa incepi sa vorbesti mai mult cu ea si sa descoperi ce persoana minunata este. Mult succes si nu uita: nu este singura fata din lume cu care te poti intelege.
Totodată vreau sa mai adaug: daca ea vorbeste cu tine, vorbeste si tu cu ea, nu o ignora, însă nu te mai deschide atât in fata ei. Fii doar colega adica daca are nevoie de ajutor, ajut-o. Dar daca ea iti mai zice sa nu mai vorbesti cu alte fete, daca simti nevoia poti sa ii spui chiar atunci pe moment ca e libertatea ta, ca ea nu e singura prietena pe care o ai, etc. Daca nu, poti sa nu ii spui nimic însă simte-te libera sa comunici cu fete, cu baieti, cand vrei tu
Ok, in primul rand, ar fi trebuit sa te distantezi de prietena ta de cand a inceput sa fure. Este clar, ea este intr-un anturaj nepotrivit si incearca sa te introduca si pe tine. Eu te sfatuiesc din suflet sa fii foarte atenta si o data ce ai luat decizia de a rupe relatia stransa cu ea, nu trage de ea inapoi. Crede-ma, ai facut alegerea corecta deoarece chiar daca tu esti diferita de anturajul tau initial, cu timpul devii ca cei cu care stai. Mediul te formearza, mai ales la varsta ta, de aceea e foarte important sa alegi cu grija cu cine iti petreci timpul. Legat de prieteni, eu cand eram in scoala generala am fost mereu data la o parte de toti colegii, prin urmare nici prieteni nu prea am avut. Apoi m-am inteles bine cu o singura fata ce devenise cea mai buna prietena a mea, cea care m-a si scos din ''cochilia'' mea de fapt. Ideea e ca poate acum iti e greu si crede-ma ca stiu cum e sa nu ai pe nimeni de varsta ta cu care sa te intelegi si care sa-ti semene, dar mai tarziu te va ajuta foarte mult, pentru ca e ca o experienta, iar pe viitor vei stii cum sa procedezi. Oricum sper ca te-am ajutat si stai linistita pentru ca totul o sa se sfarseasca cu bine
Nu trebuia să accepți să vă împăcați, îndepărtează-te de ea, te trage în jos mult. Găsește-ți alte prietene dacă chiar simți nevoia de prieteni, dar nu mai sta cu persoane de genul ''prietenei'' tale.