Mama ei vrea sa stea acolo pentru ca stie ca in tara salariile sunt o bataie de joc.S-a dus acolo pentru ea, sa-i faca ei un viitor(prietenei tale)nu pentru ca a vrut sa o lase singura(ma rog, cu tatal ei).
Nu prea sunt de acord cu @UbexFlo, daca o iubea si tinea la ea, lasa totul acolo si se intorcea in tara. Eu cred ca o mama adevarata nu ar face asa ceva. Nu vreau sa arunc cu vorbe, dar poate ca mama prietenei tale si-a gasit pe altcineva. Sunt cazuri si cazuri...
Dca vrei sa faci o fapta buna de creciun puneti bani si cumparati un bliet ieftiin de avion din Italia in Romania dus intors! Ati face o fapta buna! Sper ca am fost de ajutor.
Fara suparare dar ioana41 are putina drepate!
Foarte frumos din partea ta ca incerci sa-ti ajuti prietena. Singura problema aici cred ca ar fi banii. La fel problema este cu 2 aspecte. Daca mama prietenei tale ramane in Italia o sa munceasca probaabil pe niste bani mai frumusei decat in tara, iar prietena ta se poate folosi de anumite lucruri materiale pe care daca ar fi mama in tara nu si le-ar permite. Iar daca vine in tara se angajeaza la pensiune salariul va fi ca la romanii ceea ce nu ii va ajunge. si daca ar aveao pe mama mei aproape apoi ar avea altceva de ce sa se planga, ca nu are bani sa mearga la un film, ca nu primeste bani pentru jeans-ul preferat si etc. Oricum ar fi nu poate fi pe deplin fericita. Nu e singura acasa e cu tatal ei se poate apropia mai mult de el iar pe mama trebuie sa o inteleaga ca pentru binele ei este plecata si ca mama sufera la fel de mult dupa ea. Explica-i prietenei tale aspectele pozitive si cele negative cu sau fara mama acasa. Si asa poate o mai linistesti. E greu intr-adevar mai ales acum in perioada minunata a sarbatorilor insa fiind in clasa a 9-a e destul de matura sa constientieze ca de cele mai multe ori in viata e nevoie de sacrificii si ca nu tot timpul putem fi pe deplin impliniti. Succes!