Pai are si dreptate baiatu.
Nimeni nu poate anticipa viitorul, si nimeni nu-ti poate jura iubire eterna, iar daca o face, cel mai probabil minte, asa e viata, e imprevizibila, asa sunt si oamenii, imprevizibili, nu stii cand ti se pune pata pe o alta persoana, nu stii cand partenerul incepe sa se schimbe si altfel sa pui la indoiala toata relatia.
Ai zis o aberatie "De ce eu sa ofer siguranta si el nu?"
Siguranta ta e pentru moment, la fel ca a lui.
Ideea e aceeasi, maine daca ti-se pune pata pe un alt baiat ce faci? Iti zic eu, toata aceasta siguranta pe care i-o ofereai, va disparea, nu vei mai fi asa de sigura, ba din contra, deja vei da semne de retragere.
Ei bine, el e constient ca poate aparea o persoana in viata lui sau in viata ta, care sa-i dea peste cap toate planurile, si, din aceasta cauza prefera sa spuna "Tentatiile sunt mari, eu nu vreau sa te insel, imi e bine momentan unde sunt", el e constient de acest risc, tu nu esti constienta, desi, si la tine pot aprea aceste tentatii.
Apreciaza-l ca e sincer.
Dar mie imi este frica de asta. Imi este frica ca o sa sufar. Fiindca precis va aparea o persoana mai buna, mai intelegatoare, mai frumosa ca mine. Nu mi-ar placea ca relatia noastra sa fie una de moment. Daca 2 oameni se iubesc, nu exista sa ti se puna pata pe alta persoana, asta e parerea mea.
Frica e un risc care trebuie asumat.
Intr-o relatie, trebuie sa te bucuri de ea, nu e rost de frica, de teama.
Bucura-te de relatie, si nu te mai gandi ca poate va aparea o persoana mai buna, pana sa apara aceea persoana poate sa treaca o viata.
Daca gandesti asa gresesti, cat timp tu crezi asta, vei ajunge sa faci in mod involuntar greseli, greseli, care cel mai adesea fac foarte mult rau.
Eh,haide,nu exagera, n-ai vazut niciodata in astea 11 luni un tip cu care sa vrei sa ti-o tragi? Mda, e cam naspa felul in care ti-o spune, dar aveti doar 11 luni, nu e ca si cum te casatoresti cu el.
Da,dar mi se pare ca nu e corect. De ce eu sa ofer siguranta si el nu?
Fiecare trece prin asta, te indragostesti, va intalniti, sunteti impreuna iar o data si o data tot va veti desparti (in cele mai multe cazuri). Ai o gandire normala toate fetele se intreaba asta la un moment data "oare ma iubeste?" "dar daca ma inseala cu alta fata?" "mai are rost sa fiu impreuna cu el?", crede-ma ca si el isi pune aceste intrebari cateodata. Ai incredere in el, daca el te iubeste, are grija de tine tu de ce sa nu o faci daca inca simti ceva pentru el? In cazul in care raspunsul este nu atunci nimeni nu te oblica sa stai cu el, gaseste-ti alta persoana cu care sa te simti in siguranta si sa ai incredere deplina in el.
Relație de 11 ani? Adică sunteți împreună de la 9 respectiv 12 ani?
Sunt băiat și parțial îi înțeleg modul de gândire. Nu s-a exprimat corect: el a vrut sa îți dea de înțeles că nu este perfect sau că este nesigur pe el; iar dacă vreodată va face vreo greșeală șocul să nu fie atât de mare pentru tine.
Este cumva un mod sau o încercare de a te proteja. Daca in continuare nu te simți confortabil cu ceea ce a spus, stai de vorba cu el.
Eu zic că nu ai de ce sa îți faci griji. Te iubește. Faptul că încă este grijuliu și se comporta frumos cu tine e de ajuns.
Am vrut sa scriu 11 luni, nu 11 ani.
Eu nu inteleg gandirea asta: ca daca va face vreodata vreo greseala. De ce sa faca greseala? Nu se poate abtine? Nu se poate controla?
Elenastoica9 întreabă: